Ing. Jiří Crha

  • ODS
  • Jihomoravský kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2021 9:15:00

Přecházení i průjezd budou bezpečnější

Přecházení i průjezd budou bezpečnější

Nový rondel u Sportovního ostrova se otevřel řidičům

Na hlavním průtahu městem skončila uzavírka, kterou si vyžádala stavba nové okružní křižovatky na ulici Mlýnská a Poříčí.

Rondel u Sportovního ostrova se otevřel v pondělí 15. listopadu odpoledne. Řidičům se tak výrazně zjednodušil průjezd samotnou křižovatkou, zlepšil se také průjezd centrem města, kudy vedla jediná objízdná trasa.

Stavba okružní křižovatky začala letos 30. srpna. Během necelých tří měsíců se podařilo kromě samotného rondelu opravit také vodovod, odlehčovací komoru, dokončila se přeložka sítí vedoucích přímo pod novým kruhovým objezdem. Dělníci vybudovali nové chodníky, bezpečnostní zálivy nebo veřejné osvětlení.

„Byly to nelehké tři měsíce. Chtěl bych poděkovat všem občanům města Blanska za trpělivost a za to, jak jsme to všichni společně zvládli. Je jisté, že okružní křižovatka zlepší dopravu ve městě. Budovala se zejména proto, aby se ulehčil průjezd středem Blanska. Důležité pro nás bylo také zvýšit bezpečnost chodců a návštěvníků Sportovního ostrova,“ uvedl starosta Jiří Crha.

Právě přecházení bylo dosud v místě velmi problematické. Chodci zde při cestě na nedaleký Sportovní ostrov Ludvíka Daňka museli zastavit dopravu na hlavním průtahu městem, bezpečné přecházení navíc komplikoval odbočovací pruh doprava, který byl souběžný s průjezdným pruhem ve směru z centra města. Křižovatka byla těžko průjezdná i pro řidiče vjíždějící na Sportovní ostrov či z něj.

„Nyní bude přecházení i průjezd bezpečnější a věřím, že doprava v místě také plynulejší. To byly ostatně hlavní důvody, proč jsme stavbu nového rondelu po letech příprav prosazovali,“ dodal starosta Jiří Crha.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama