Ing. Jiří Crha

  • ODS
  • Jihomoravský kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2023 7:37:00

V Tvrdonicích otevřeli zrekonstruovanou silnici k obci

V Tvrdonicích otevřeli zrekonstruovanou silnici k obci

Rekonstrukci komunikace vedoucí od železničního přejezdu trati Břeclav – Přerov až k okraji obce slavnostně zakončila Správa a údržba silnic JMK v Tvrdonicích.

Symbolického přestřižení pásky se ve středu 11. října 2023 spolu s představiteli obce, silničářů a zhotovitele za Jihomoravský kraj ujal náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jiří Crha.

Nový kabát získala silnice v celkové délce přes 3,6 kilometru. Stavba přišla celkem na 43,5 milionu korun, které pokryly prostředky ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI).

Práce probíhaly ve dvou etapách. Loni silničáři zrekonstruovali úsek vedoucí od železničního přejezdu až k vodnímu propustku před Tvrdonicemi, letos pak realizovali část vedoucí až do Tvrdonic.

Rekonstrukce hodně vytížené silnice byla nutná. Komunikace se nacházela v nevyhovujícím až havarijním stavu. Vyskytovaly se na ní poruchy povrchu, jako jsou různé druhy trhliny, vyjeté koleje, plošné deformace nebo olamování krajů.

Silnice prodělala celoplošné frézování, lokální sanace okrajů a rozšíření komunikace, následovala pokládka dvou asfaltových vrstev. Součástí stavby byly i práce na vodním propustku.

Rekonstrukce intravilánu obce se připravuje a uskuteční se v příštích letech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama