ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.01.2015 10:10:53 - RP

Charlie Hebdo

Co si myslíte o karikaturách časopisu Charlie Hebdo? Jak se pozná, kde je hranice, přes kterou by neměl kdokoliv při vyjádření svého názoru a postoje zajít?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2015 9:25:54 - Jan Veleba
Já sám jsem dost konzervativní a nikdy jsem takovým karikaturám nefandil. V mládí jsem vyrůstal v křesťanském prostředí, mentalitu věřících lidí trošku znám a nemyslím si, že zraňování jejich duší zesměšňováním jejich boha (ten je pro věřícího vším) je ten pravý a potřebný výdobytek svobody. Toto věřící člověk nikdy nevezme. Takže já si na rozdíl od většiny myslím, že náboženské symboly by se karikovat neměly, nejenom ty muslimské. A zvláště pak, když muslimové před tímto konáním v minulosti několikrát vážně varovali.

Zkusím ještě vysvětlit laicky. Bůh je pro křesťana stvořitel všehomíra, jeho milující otec a vykupitel. Proč by měl být karikován, jaký to má smysl, k čemu je to dobré? A podobné to bude u Alláha.

Ještě podotýkám, že nejsem věřící, ale v tomto prostředí jsem vyrůstal a těmto lidem rozumím.