PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2015 22:29:26

Drak a medvěd táhnou spolu

Drak a medvěd táhnou spolu

Čína a Rusko

                Není to tak dávno, kdy v časopise The Patriot americký politolog Brown napsal, že tvrdý protiruský kurs americké politiky je dlouhodobě neudržitelný. Argumentoval tím, že takový postoj povede akorát ke sblížení Ruska s Čínou. Signálem toho byl i obří kontrakt, uzavřený na třicet let (do roku 2048), na dodávky ruského plynu do Číny v objemu 400 miliard dolarů.

Během oslav vítězství, jichž se zúčastnil i čínský předák Si Ťin-pching (Xi Jin-ping), obě strany podepsaly 32 dohod o vzájemné ekonomické spolupráci. Američané se těžko mohou tvářit překvapeně, vždyť tento obrat pomohli svým tlakem a svou arogancí připravit. Si Ťin-pching ocenil i vojenskou přehlídku jako politickou událost.

V rublech a juanech se realizuje dnes jen 7% obchodní výměny obou zemí, ale do konce tohoto roku to má být už 40%. Tento trend povede k tomu, že úloha dolaru se bude ve vzájemných obchodních stycích Ruska a Číny minimalizovat. Rubl se už nepropadá, naopak posiluje, odpoutal se od ceny ropy. Zas jedna kalkulace, která nevyšla.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama