PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2015 22:53:49

Hlasování o kvótách uprchlíků

Hlasování o kvótách uprchlíků

Aby bylo jasno

Vážení voliči,

        dostávám od Vás desítky mailů, ve kterých vyjadřujete znepokojení nad vlnou uprchlíků, valících se do Evropy, a důrazný nesouhlas s hlasováním českých europoslanců pro přijetí kvót. Souhlasím s Vámi. Jedná se o velmi závažný jev, který se týká nejenom nás, ale především ovlivní životy našich dětí a vnuků. Týká se naší budoucnosti, našeho bytí, existence naší kultury, existence samotné evropské civilizace. 

        V mailech jsem byl několikrát nařčen, že jsem hlasoval pro přijetí kvót, dokonce jsem byl obviněn z přijetí úplatku, abych hlasoval pro jejich přijetí. Ostře se ohrazuji, protože se jedná o lživá tvrzení, a vyjadřuji podiv nad tím, že kritici nejsou schopni či ochotni si hlasování ověřit- informace je lehce dostupná na stránkách EP (viz níže).

        O uprchlících se hlasovalo dvakrát: poprvé se jednalo o dílčí hlasování o bodu 8, který se týká závazných kvót k rozdělování žadatelů o azyl mezi všechny členské státy. Přes doporučení naší frakce jsem hlasoval jsem PROTI, protože opak je v rozporu se zájmy mé země, jde proti přání mých voličů a je i proti zdravému rozumu.    

        V druhém, závěrečném hlasování o Rezoluci EP jako celku včetně bodu 8, jsem se ZDRŽEL hlasování. Celková rezoluce obsahovala totiž více bodů a některé byly velmi rozumné (např. preventivní opatření proti imigraci z příslušných zemí). Proto jsem nemohl hlasovat proti rezoluci jako celku. Zdržet se hlasování ale v žádném případě neznamená být pro.  

http://www.votewatch.eu/en/term8-report-of-the-extraordinary-european-council-meeting-23-april-2015-the-latest-tragedies-in-the-medit-15.html#/##vote-tabs-list-4

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2F%2FEP%2F%2FNONSGML%2BPV%2B20150429%2BRES-RCV%2BDOC%2BPDF%2BV0%2F%2FEN&language=EN

        Svůj postoj k problematice nekontrolovatelné vlny muslimských imigrantů do Evropy jsem vyjádřil několikrát, naposled ve článku Evropa a islám.

http://www.parlamentnilisty.cz/profily/PhDr-Miloslav-Ransdorf-CSc-3263/clanek/Evropa-a-islam-41280


Miloslav Ransdorf

1.6. 2015


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama