Jan Koukal

nezávislý kandidát do Senátu
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2020 9:41:47

III. čast rozhovoru pro PL - KONFLIKT KONĚV KOLÁŘ, JAK TO VIDÍTE?

III. čast rozhovoru pro PL  - KONFLIKT KONĚV KOLÁŘ, JAK TO VIDÍTE?

Na závěr, jak vy, jako bývalý primátor Prahy, hodnotíte odstranění sochy maršála Koněva, i to, že se to stalo právě v tuto dobu, kdy téměř celý svět bojuje s pandemií? A poznamená to nějak výrazněji naše vztahy s Ruskem?

 Obecně si myslím, že sochy symbolizují i svým datem instalace jistou atmosféru ve společnosti, která má historickou hodnotu. Tady teď není prostor rozebírat jakou, a také diskutovat skutečné historické souvislosti. Nesouhlasil jsem svého času například s odstraněním sochy Jana Švermy, přesto, že mám, jako mnozí, v rodině případy komunismem poničených životů. K prapodivnosti dnešního vztahu k sochám se stačí podívat přes oceán, kde na některých univerzitách odstraňují sochy zakladatelů a významných vědců, protože nevyhovují genderově nebo multikulturálně.
To, co ale v tento okamžik považuji za opravdový problém, je podlost odstranění sochy na Praze 6. Odehrálo se to v době, kdy jsme kvůli karanténě fakticky nesměli vycházet ven, a především jsme se nesměli sdružovat. Tj. pan starosta Kolář se úmyslně dopustil podlého faulu, a to se ve slušných rodinách nedělá.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama