RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2012 10:39:39

Každý má právo vyjádřit svůj názor

Každý má právo vyjádřit svůj názor

Komentář k protivládním demonstracím.

Jsme v demokratické zemi, každý má právo vyjádřit v souladu se zákonem svůj názor prakticky na cokoli včetně politiky vlády.

Nicméně já považuji za nutné zdůraznit, že vláda České republiky pod mým vedením bude pokračovat v konsolidaci veřejných financí, je to klíčový úkol, musela by to dělat jakákoliv vláda v jakémkoliv stranickém nebo politickém složení.

Budeme-li oddalovat tyto kroky, tak o to více roste riziko, že naše politika z hlediska veřejných financí bude shledána nevěrohodnou, že dojde k prudkému nárůstu úroků u státních dluhopisů a že nám přestanou důvěřovat finanční trhy a zahraniční instituce a že pak ta opatření, která se budou dělat, budou muset být více razantní a o to více budou dopadat na některé sociální skupiny.

Skutečně sociální a ohleduplná politika spočívá v tom, že musíme dělat tyto kroky a reformy zavčas a s dostatečným předstihem, abychom zabránili tomu, že se naše veřejné finance ocitnou na nějaké hraně, kde již budou považovány za nedůvěryhodné. Takže musím říct, že jakkoliv respektuji toto právo na vyjádření názoru, tak nemění to nic na názoru vlády, protože cokoliv jiného by znamenalo nezodpovědné chování, které by ohrozilo občany této země.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama