Ing. Tomáš Jirsa, MBA

  • Český Krumlov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.11.2021 17:37:00

Green Deal je bláznivina. Dělal jsem v energetice, vím, o čem mluvím

Green Deal je bláznivina. Dělal jsem v energetice, vím, o čem mluvím

Projev na 17. schůzi Senátu 5. listopadu 2021 k návrhu směrnice Rady, kterou se mění struktura rámcových předpisů Unie o zdanění energetických produktů a elektřiny.

 Vážená paní předsedající, paní ministryně, kolegové, kolegyně, já jsem původním povoláním energetik. Vystudoval jsem ekonomiku a řízení energetiky. 10 let jsem se živil jako projektant jaderných elektráren. A tak já tedy, na rozdíl od některých předřečníků, považuji celý ten New Green Deal v oblasti energetiky za absolutní bláznivinu. A já si myslím, že to musí někde skončit. Myslím si, že to třeba skončí prvním blackoutem v Německu. Já bych ho nazval, že Němci potřebují výchovný blackout. A není tajemství, že naše česká přenosová soustava už několikrát Němce před blackoutem zachránila. A když jsem řediteli dispečinku říkal – tak jim to dopřejte, když to chtějí ti Němci, tak jim to dopřejte.

Tak on říkal – oni by mě vyhodili z práce, protože máme mezinárodní smlouvy, že je musíme zachránit.

Takže já to považuji za katastrofu. Ale chci se zeptat prostřednictvím paní předsedající mého koaličního partnera, pana kolegy Beka, který tady pronesl takovou temnou lobbystickou větu, já jsem si ji šel dolů k technikům opsat, aby byla přesná. On řekl, že:

„Trvání na odůvodněných stanoviscích představuje identifikaci Senátu se zájmy některých klíčových aktérů v naší zemi.“

A tak bych ho prosil, jestli by mi specifikoval, který klíčový aktér prostě mě ovlivňuje, abych hlasoval tak, jak hlasuji. Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama