Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2022 9:28:26

Fialův návod jak udělat ze střední třídy chudáky

Fialův návod jak udělat ze střední třídy chudáky

Ve volbách v roce 2013 Občanská demokratická strana vábila voliče se slogenem „Střední třído, braň se.“ Svůj slogan apelovala na střední třídu, kterou považovala za nejdůležitější společenskou skupinu, jejíž zájmy má strana hájit, neboť každý z členů

ODS, je také jejím typickým příslušníkem.

Jenomže podle odvysílané reportáže z Prima News se otec pěti dětí z Ostravy se ocitl v tíživé situaci kvůli účtům za energie. Dříve platil za zálohy 6.000 korun a nyní platí 13.000 korun, tedy dvojnásobek. Zažádal proto o příspěvek na bydlení, který mu byl uhrazen ve výši 274 korun. A to nám premiér Fiala tvrdil, že příspěvek na bydlení upravila jeho vláda tak, aby odpovídal současné situaci. Petr Mikoláš z Ostravy vzkázal Fialovi, že pro občany České republiky nedělá vůbec nic a posílá střední třídu úplně ke dnu.

Současné dvojnásobné až trojnásobné zdražení energií ze střední třídy učinilo chudáky. To potvrzují ony skutečnosti, že když se na jižní Moravě bavím s lidmi ohledně zdražení energií, tak obyvatelé rodinných domů uvádí, že se jim zálohy na elektrickou energii zvýšili z původních 3.000 až 4.000 korun na 11.000 korun. Nebo také, že bohatý stát se prý pozná podle kvality služeb. To by ovšem obchodní market Hruška ve Vyškově nesměl vypnout všechny ledničky pro chlazené nápoje z důvodu zdražených energií.

Z toho vyplývá jediné ponaučaní pro střední třídu, aby se bránila tím, že by v příštích volbách nevolila pětikoalici.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama