Ing. Tomáš Czernin

  • TOP 09
  • Jičín
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2023 18:15:00

Viděl jsem mladé odhodlané muže a ženy

Viděl jsem mladé odhodlané muže a ženy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výcviku ukrajinských vojáku v České republice.

 Viděl jsem, jak probíhá výcvik ukrajinských vojáků v Libavé. Zážitky z něj budu vstřebávat ještě hodně dlouho. 

Viděl jsem mladé odhodlané muže a ženy, kteří si svůj osud nezvolili. Namísto toho, aby byli se svými rodinami, vychovávali své děti a žili svobodné životy, se zbraní v ruce jsou součástí výcviku, který koordinuje společně s českou armádou také EU a NATO.

Řada z nich už na frontě byla a všichni se tam po dokončení výcviku vrátí. Ostatně jejich domovy jsou pod ruskou palbou už od roku 2014. Bránit svou zemi pokládají za samozřejmost.

Nebrání však „pouze“ území Ukrajiny. Společně s Jana Černochová a parlamentní delegaci jsme jim poděkovali za to, že doma bojují za budoucnost celé Evropy.  Slíbili jsme jim, že Česká republika bude i nadále je i svobodnou Ukrajinu podporovat. Ostatně proto naše vláda schválila jejich výcvik v Libavé.

Výcvik má obrovský přínos i pro naši armádu. Naši vojáci mají příležitost poznat zkušenosti svých ukrajinských kolegů, kteří už zažili krutost válečné fronty v blízkosti svých domovů. Jsem přesvědčen o tom, že podobnou zkušenost čeští vojáci poznají pouze z vyprávění. I proto je potřeba, aby Ukrajina zvítězila.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama