Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2023 12:12:00

Na rozdíl od hnutí ANO nebereme živnostníky a podnikatele jako střelecký terč

Na rozdíl od hnutí ANO nebereme živnostníky a podnikatele jako střelecký terč

Podpora živnostníků a podnikatelů zůstává pro občanské demokraty i nadále prioritou, nikoliv střeleckým terčem jako za vlády hnutí ANO nebo současné sněmovní opozice.

 Jan Skopeček, místopředseda Sněmovny, přiznává že ačkoliv se konsolidační balíček zmíněné skupiny dotkne, nikoho nezasáhne nijak fatálně. Aktivním cílem do budoucna by podle Skopečka měly být další kroky v odstraňování byrokracie nebo zpružňování zákoníku práce.

„Podpora živnostníků pro ODS byla, je a věřím, že i nadále bude prioritou. Na rozdíl od hnutí ANO si živnostníky a podnikatele nebereme jako střelecký terč, na který bychom rétoricky i fakticky stříleli. Od začátku mandátu této vlády došlo ke zvýšení limitu obratu nutného k registraci DPH nebo k rozšíření paušální daně, aby ji mohlo využívat ještě více podnikatelů. Zrušili jsme EET, na kterou si stěžovali zejména nejmenší podnikatelé,” řekl Jan Skopeček, místopředseda Poslanecké sněmovny.

„Ačkoliv se konsolidační balíček živnostníků a podnikatelů částečně dotkne, změny jsou koncipovány tak, aby nikoho nezasáhly dramaticky. I zvýšení daní, které mi nedělá žádnou radost, není fatální. Po balíčku by se vláda měla soustředit na kroky, které podnikům a podnikatelům pomohou a povedou k odstraňování byrokracie či zpružnění zákoníku práce. S konsolidačním balíčkem to nesmí skončit a zájmy podnikatelů se musí promítnout do další práce vlády,” dodal Skopeček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama