Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2023 17:35:21

Dohoda - pohoda - Výborný

Dohoda - pohoda - Výborný

Ministr zemědělství Výborný má za sebou už pět měsíců ve vládě, ale dosud žádný hmatatelný výsledek. Přiznal na začátku, že se v zemědělství moc nevyzná, ale že se rychle rozkouká.

To vypadalo sympaticky, ale skutek utek. Pan ministr stále věří, že když je nějaký problém, stačí se s příslušnými lidmi sejít a pohovořit. Oni se všichni před ministrem posadí na zadek a problémy se vyřeší. Jak je vidět, nevyřeší.

Maloobchodní řetězce poseděly s ministrem i s premiérem, ale svou cenovou politiku řídí pořád stejně. Na pultech opět přituhuje a bude ještě hůř, protože stoupnou dovozy. Dotace seškrtali a ponechali v platnosti přesun podpory od velkých farem k malým a středním. Tato sázka na ekologické zemědělství je stejný zločin, jakým byla původní podpora solárních elektráren nebo privatizace ČEZu, vodovodů a kanalizací a dalších strategických podniků. Podráží to nohy farmám, které nás živí.

Dotace od nich putují k drobným zemědělcům, kteří ani nemusejí nic pěstovat - dostanou peníze daňových poplatníků prostě za to, že jsou malí. Pan ministr - pohodář neochrání zřejmě ani vinaře před spotřební daní, prostě nula, nula, nic. Hlavně, že se se všemi sejde a všechno projedná. Toho se ovšem pane ministře nenajíme!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama