Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2024 12:06:00

Nejlepší pečovatelka roku pracuje v našem domově pro seniory

Nejlepší pečovatelka roku pracuje v našem domově pro seniory

Při příležitosti konání 11. ročníku Národní ceny sociálních služeb - Pečovatel/ka roku 2023 bylo v několika kategoriích oceněno celkem 19 pracovníků. Mezi těmi, kteří uspěli, byla také pečovatelka Petra Baier z Domova pro seniory Chodov.

 Slavnostního vyhlášení na Novoměstské radnici v Praze se zúčastnila první dáma České republiky Eva Pavlová i náměstkyně primátora hl. m. Prahy pro oblast sociálních věcí a zdravotnictví Alexandra Udženija. Akci, při které byli oceněni pracovníci a pracovnice působící ve všech druzích sociálních služeb za rok 2023, pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a Diakonie ČCE. Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo na Novoměstské radnici na Karlově náměstí v Praze 2.

„Jsem moc hrdá na to, že nejlepší pečovatelka roku pracuje právě v našem domově pro seniory. Paní Petře Baier patří naše velká gratulace a díky za její péči o ty nejstarší z nás. Poděkování a úcta patří ale každému, kdo si vybral tuto krásnou, ale nelehkou profesi. Pečovatelé svou obětavostí, laskavostí a empatií pomáhají potřebným a jejich blízkým překonávat i ty nejnáročnější životní situace. Přitom na to, jak je poslání těch, kteří pracují v sociálních službách důležité se, bohužel, často zapomíná. Proto vítám každou příležitost, kdy jim můžeme poděkovat a projevit jim náš respekt,“ říká náměstkyně primátora pro sociální oblast a zdravotnictví Alexandra Udženija.

Na jednotlivá ocenění mohou být každoročně navrženi mimořádně kvalitně pracující, obětaví a zodpovědní pracovníci a pracovnice sociálních služeb. Porota složená z odborníků pak vybere vítěze v kategoriích Sociální pracovník, Terénní služba, Pobytová služba a Manažer sociálních služeb.

Právě v kategorii Pobytová služba uspěla v letošním roce Petra Baier z Domova pro seniory Chodov. Jako pečovatelka začala bez předchozích zkušeností s péčí o seniory. Během dvou let se však vypracovala v koordinátorku péče na jednom z pater domova pro seniory. Citlivě vede nové pečovatelky i celý tým. Umí získat důvěru klientů a pracovat s jejich blízkými tak, aby vztah mezi klienty, jejich rodinami a pečujícím personálem byl přinejmenším konstruktivní a v lepším případě důvěrný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama