Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2024 13:02:47

Piráti hlasovali pro záchranu migrantů ve Středozemním moři

Piráti hlasovali pro záchranu migrantů ve Středozemním moři

V roce 2019 pirátští europoslanci hlasovali pro usnesení o záchranných akcích ve Středozemním moři, které mělo podpořit neziskovky, které loví migranty u afrického pobřeží.

Kromě toho tyto záchranné akce měly zahájit i jejich letecký přesun z táborů v Libyi přímo do zemí Evropské unie. Kdo hlasoval pro? Piráti Markéta Gregorová, Marcel Kolaja a Mikuláš Peksa.

Může se potom někdo divit, že Piráti vyzývají k přijetí Globálního paktu OSN o migraci? Ten vláda Andreje Babiše odmítla, protože pakt stírá rozdl mezi nelegální a legální migrací, snahu usídlit se v jiné zemi povyšuje na lidské právo.

Že Piráti počítají s dobrovolným přijímáním migrantů, lze vyčíst z jejich „Stanoviska k migraci 2020“ z listopadu 2020. V textu se skrývá nenápadná, ale dost děsivá pasáž, kde Piráti píšou:

„Česká vláda by měla mít odvahu prokázat solidaritu nejen slovy, ale i praxí, například dobrovolnou relokací přiměřeného počtu žadatelů o azyl či přesídlení azylantů napřímo z válečných oblastí.“

Ještě děsivější je výrok předsedy České pirátské strany Ivana Bartoše: „Migrace je přirozená věc. Jestli má být Evropa do 10 let muslimská, nemám s tím problém.“

Zdroj: Sdílejte, než to zakážou!

https://www.sdilejteneztozakazou.cz/homepage/





Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama