ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2013 8:29:41

Na modernizaci onkologického centra v Budějovicích půjde 107 milionů

Na modernizaci onkologického centra v Budějovicích půjde 107 milionů

Onkologické centrum českobudějovické nemocnice chce za 107 milionů korun zmodernizovat a obnovit své vybavení. Peníze na to může získat na základě žádosti z Integrovaného operačního programu (IOP).

Jedná se o projekt ministerstva zdravotnictví, na kterém by se nemocnice spolupodílela částkou 16 milionů korun. Modernizaci, jako jediný akcionář společnosti Nemocnice České Budějovice, schválila 18. července 2013 Rada Jihočeského kraje.„Díky těmto penězům by mohla nemocnice pro onkologii pořídit nový celotělový urychlovač na ozařování pacientů se zhoubnými nádory. Jeho cena se dle vybavení pohybuje od 90 do 130 milionů korun. Ten současný už používají devět let a tudíž je zastaralý. Nový urychlovač by měl pracovat po celý rok osm až dvanáct hodin den," upřesnil jihočeský hejtman Jiří Zimola.Ambulanci onkologického oddělení v českobudějovické nemocnici a.s., jejímž zakladatelem je Jihočeský kraj, ročně navštíví zhruba 36 tisíc pacientů. Počet hospitalizovaných se pohybuje kolem 1 800.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama