ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2013 14:44:00

Nahlédněte do šperkovnic a šatníků našich babiček a prababiček!

Nahlédněte do šperkovnic a šatníků našich babiček a prababiček!

Dámské nezbytnosti v podobě různých módních doplňků, ozdob, miniatur a dalších umělecko-řemeslných předmětů především z let 1900 až 1940 představí v srpnu letošního roku sběratelka Milena Drtinová v prostorách Prácheňského muzea v Písku.

 Stane se tak na výstavě nazvané "Dvě tváře ženy - půvaby a krásy první poloviny 20. století ze sbírek Mileny Drtinové". Výstava potěší oko hlavně dámského návštěvníka. V hlavní roli se představí kabelky, vějíře, pudřenky, manikúry, šitíčka, toaletní soupravy, flakonky na parfémy a další a další předměty, které před sto lety tvořily nezbytné vybavení každé ženy. Výstava však svým názvem evokuje i druhou tvář ženy - tu skrytou ve své domácnosti před zraky ostatních. I zde se však paní domu obklopovala věcmi, které měly vysokou estetickou hodnotu - jak dokáže dobové vybavení z kuchyní či koupelen.

Dlouholetá sběratelka Milena Drtinová představí svou kolekci v tomto rozsahu vůbec poprvé. Výstavu zahájí v sobotu 3. srpna v 16 hodin na nádvoří Prácheňského muzea sama sběratelka, doprovodí ji koncertem pražská kapela Městská (world music-folk).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama