Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2013 14:41:34

Nekřič hop, dokud nepřeskočíš

Nekřič hop, dokud nepřeskočíš

V posledních dnech probíhala diskuze mezi členy ústředních volených orgánů SMKČ a KSČ s představiteli politického hnutí Občané městu, město občanům (OMMO). Snad toto mé veřejné vysvětlení bude dostatečné a pochopitelné.

Jak vše začalo? V minulosti jsem vyjádřil na webu parlamentnilisty.cz svou sympatii politickému hnutí OMMO. Vedlo mne k tomu srdečné přijetí mé osoby na oslavě 1.Máje ve Znojmě, kterou pořádala ZO OMMO Znojmo a kam jsem byl pozván senátorkou RNDr. Martou Bayerovou, zároveň zastupitelkou za OMMO ve Znojmě. V tu chvíli jsem byl jediným, který tuto sympatii na PL.cz vyjádřil. Toto se mnou konzultovala paní Hana Svobodová, 1. místopředsedkyně OMMO. Této jsem vysvětlil proč jsem tuto sympatii vyjádřil, s čím se shoduji, s čím ne. Mezi to, s čím jsem nesouhlasil, bylo hulvátské chování jednatele OMMO, bývalého místopředsedy ÚV KSČM a taktéž bývalého senátora za tuto stranu, pana RSDr. Vlastimila Balína, který pomlouval s. Bayerovou na její stránce sympatizantů na jedné ze sociálních sítí. Zde například psal, že s. Bayerová "tajně donášela" předsedovi KSČM Vojtěchu Filipovi. Na koho, nebo co, to již nenapsal. Za stejně hulvátské považuji, když třeba okomentoval článek s. Miroslava Grebeníčka na PL.cz slovy "vrať se do hrobu". Nicméně vyjádření sympatie technicky odstranit nejde, to jsem paní Svobodové vysvětlil.

Později mne paní Svobodová požádala, abych si změnil profilovou fotografii na mám profilu, nelíbilo se jí, že jsem na ní s místopředsedou SMKČ s. Davidem Pazderou (na fotografii). Prý jsou pro ni jeho názory nepřijatelné. Po telefonu jsem jí vysvětlil, že já mám se s. Pazderou téměř naprostou názorovou shodu. Že ale stačí, když alespoň pět čtenářů vyjádří OMMO na PL.cz svou sympatii a ta má by se tam již zobrazovat neměla. Souhlasil jsem, neměl jsem problém vyčkat, než se na profilu OMMO zobrazí další sympatie a tu mou "odsunou" a svou profilovou fotografii jsem vyměnil. Žel ani měsíc po tom přibyly na profilu OMMO jen další dvě sympatie. Jelikož na mém profilu zveřejňuji články nejen své, ale i svazové, proto jsem vrátil zpět foto se zástupcem SMKČ a SZM.

Tento týden mi však opět od 1. místopředsedkyně začaly chodit emaily, s žádostmi o odstranění této fotografie s tím, že nejsem problém já, ale David. Proto jsem využil jednání v Brně a dal příležitost paní Svobodové možnost po telefonu své problémy Davidovi vyjádřit. Žel i přes snahu s. Pazdery se mu nepodařilo paní Svobodové své názory říct ani obhájit. Davida po položení otázek nepustila ke slovu, pouze opakovala, že jeho názory zná. Toto s. Pazdera označil za fašizoidní tedndence, když na položené otázky nedostane možnost odpovědět.

Následně napsal pan Balín distanc od mé sympatie na profil OMMO na PL.cz, na což má samozřejmě právo. http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Obcane-mestu-mesto-obcanum-16254/clanek/Upozorneni-pro-navstevniky-profilu-hnuti-OMMO-28729 Zde píše, že "Od podpory lidí spojených s extremistickými názory a dalšími názory, kterými se vyřazují ze standardů demokratických zásad společnosti, se hnutí OMMO distancuje a nestojí o ni. Konec konců jde o názory a i osoby, s nimiž má dlouhodobé problémy i samotná KSČM." Gottwaldova hesla ale asi panu Balínovi cizí nejsou. http://www.parlamentnilisty.cz/profily/RSDr-Vlastimil-Balin-20/clanek/Pred-79-lety-znelo-jednota-stavka-vitezstvi-6834 Zde v tomto článku se hlásí k heslu "jednota stávka vítězství". Ono hlásit se k heslu a odmítat názory, na kterých bylo postaveno je dosti nepochopitelné.

Já ale ještě jednou zavolal paní Svobodové a domluvil jsem se s ní, že věc ještě jednou promyslím a projednám. Na to jsme se včera ráno dohodli, že ona bude urgovat technickou podporu PL.cz, zda by mou sympatii mohli administrátoři odstranit co nejrychleji. Do té doby, že svou fotografii změním. Prokázal jsem dobrou vůli, nikdo mne nenutil. Opak si ale myslel již zmíněný hulvátský jednatel. Dneska ráno mi došel emailem Print Screen (pod článkem), kde pan Balín píše na profilu OMMO na sociální síti Facebook.com, že "Požádali jsme o zásah i redakci a operátora PL, zatím od nich odezva žádná, ale třeba konzultací ubrat na plynu, přesvědčili Mišičáka oni..., zajímavé jak se někdo snaží tak nevýznamnému subjektu jako jsme údajně my v OMMO, soustavně házet klacky pod nohy, ale umíme je dost slušně přeskakovat." No pane Balíne, nekřičte hop, dokud jste nepřeskočil. Zavolal jsem tedy opět paní Svobodové a upozornit ji na toto. Dala mi k telefonu pana Balína osobně. Řekl jsem mu, že snad sám musí vědět, že jsem vstřícný krok udělal z vůle mé, bez nátlaku kohokoliv. Hulvát se z hulvátství ale nevyspí. Pan Balín mi řekl, že je jedno, co kde píše, že mám být rád, že bydlím od něj tak daleko, že by si to jinak se mnou vyřídil jinak. Opravdu jednatel nejvyšší úrovně.

Já jsem samozřejmě na slušné členy OMMO nezanevřel. Snad ale panem Balínem, ani jinými již nikdy nebudu soukromě osloven. Pokud jeho styl politického jednání osloví, prosím. Já raději budu oslovovat lidi dále se svými soudružkami a soudruhy s nepřístojnými názory jako David Pazdera, Marta Bayerová, nebo Miroslav Grebeníček.

Vojtěch Mišičák, člen ústředních volených orgánů KSČ

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama