ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2013 9:13:40

Kraj získal od státu 61,7 milionu na opravy silnic

Kraj získal od státu 61,7 milionu na opravy silnic

Jihočeský kraj získal přes 60 milionů na opravu silnic II. a III. tříd. Peníze pocházejí ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Uzavření smlouvy na tuto částku schválila 15. listopadu 2013 Rada Jihočeského kraje.

„Zhruba před měsícem jsme obdrželi zprávu, že ve Státním fondu dopravní infrastruktury je na opravy silnic II. a III. tříd, tedy na silnice v majetku krajů, 600 milionů korun. Na základě toho jsme si podali žádost o finanční prostředky ve výši 51,586 milionu pro Jihočeský kraj a 20,112 milionu pro Správu a údržbu silnic Jihočeského kraje. V prvním případě se jednalo o 12 oprav, ve druhém o devět,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.

Státní fond dopravní infrastruktury ale nakonec uvolnil pro Jihočeský kraj částku 41,542 milionu a pro správu a údržbu silnic 20,112 milionu, tedy celkem 61,665 milionu korun. Peníze mají být profinancovány do konce roku 2013. „V porovnání s ostatními kraji jsme dostali nadprůměrnou sumu, což ale pochopitelně souvisí s rozlehlostí jihu Čech a délkou sítě silnic,“ dodal Zimola.

Správa a údržba silnic dostala od rady kraje zároveň pokyn, aby opravy začala okamžitě nejen připravovat, ale především realizovat. „Je třeba zdůraznit, že se jedná o takzvané neinvestiční prostředky. Nelze je tedy využít na rekonstrukce, ale pouze na opravy,“ doplnil Zimola.

Podle hejtmana se kraj chystá částku utratit smysluplně,. Chce opravit nejpostiženější úseky, kde si řidiči stěžují na nekvalitní povrch komunikací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama