ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2013 9:41:34

Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci se otevře veřejnosti

Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci se otevře veřejnosti

Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci, které letos slaví 90. let od svého působení v Husově ulici, se v pátek 29. listopadu 2013 otevře veřejnosti. Den otevřených dveří potrvá od 10 do 17 hodin.

V rámci programu budou přístupné mimo jiné laboratoře, na jejichž modernizaci nedávno získala škola, stejně jako dalších sedm jihočeských gymnázií, čtvrt miliónu korun od energetické společnosti ČEZ.

„Škola si uvědomuje, že je nutné maximálně podporovat přírodovědné předměty a vést žáky k samostatnému vyhodnocování odborných poznatků získaných při praktické činnosti badatelského charakteru v laboratořích i při měření v terénu. Díky tomu žáci vnímají přírodovědné předměty mnohem vlídněji a mnohem lépe pochopí, že znalosti z těchto oborů jsou zcela praktické a použitelné v klasickém profesním životě,“ uvedl ředitel Gymnázia Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci Miloslav Vokáč.

Cílem této investice je snaha o zvýšení kvality výuky přírodovědných předmětů. Žáci tyto znalosti uplatní zejména při vysokoškolském studiu technických oborů či v praxi.

„Absolventi našeho gymnázia se tak snáze vyrovnají žákům odborných škol, v některých oborech se jim dokonce dostane komplexnějšího vzdělání. To umožní především využití moderních pomůcek získaných prostřednictvím finanční podpory ČEZ, například v odborných seminářích ve fyzice, matematice, deskriptivní geometrii, chemii a biologii, které si volí žáci podle svého zaměření ve dvou závěrečných ročnících studia,“ doplnil Vokáč.

V letošním roce putovaly od společnosti ČEZ téměř čtyři milióny korun ke třinácti jihočeským středním školám. „V naší elektrárně pracuje kromě stovek zaměstnanců dodavatelských firem zhruba 1100 našich vlastních odborníků. Zhruba polovinu tvoří středoškoláci a druhou polovinu vysokoškoláci. Jaderná elektrárna je v provozu průměrně 60 let, dochází tak k přirozené generační výměně. Proto se snažíme nové specialisty vyhledávat už přímo na středních školách,“ konstatoval mluvčí Jaderné elektrárny Temelín Marek Sviták.

Podle vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Jihočeského kraje Hany Šímové se do podpory technického vzdělání zapojuje stále více firem, které si uvědomují, že kvalifikovaných pracovníků v technických oborech je na trhu práce stále nedostatek. Jihočeský kraj tak dlouhodobě podporuje nejen střední školy, ale i vybrané učební obory. „Jen do podpory učebních oborů formou stipendií Jihočeský kraj ročně uvolňuje přibližně 3,5 miliónu korun,“ doplnila Šímová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama