Ing. Jakub Hašek

  • OKS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2014 19:23:33

Bojující vláda!

Bojující vláda!

OK Press - námět Jakub Hašek (stínový ministr OK strany průmyslu a dopravy) Napsal: Jan Olša

 Vojenská terminologie v hospodářství se vžila v 30. letech minulého století, aby dala vládám emotivní podtext v jejich úsilí dovést ekonomiku daných zemí k cílům, které si vytyčila. Proto nepřekvapí, že prim ve využívání této terminologie hrálo především Rusko, tehdejší CCCP, jehož tajené ekonomické potíže vyvrcholily inscenací procesů se škůdci a záškodníky v ekonomice. Následný přesun do politické oblasti už byl jen logický důsledek, protože kdo jednou začne "bojovat", tomu se objevují další "nepřátelé" jako houby po dešti. Ale vojenské termíny se udržely a protože to opravdu na lidi působí, zůstaly této terminologii věrny všechny levicové vlády od roku 1989. Předchozí vlády nepočítám, protože to byly vlády ruských nohsledů.

I když označovat jako levicovou vládu dnešní konglomerát nesrozumitelných výkřiků ze všech stran je hodně nadnesené, přece jen si ministři za sociální demokracii tento slovník drží, a tak jedním z prvních slibů  této vlády je opět  BOJ! Tentokrát "Boj proti nezaměstnanosti"!

Zůstaneme-li u vojenské terminologie pak to znamená, že na tomto poli má vláda také nepřítele, proti němuž je třeba ten boj vést. Otázka první, kdo je tedy tím "nepřítelem"? Nezaměstnaní? Zaměstnavatelé? Zde by bylo záhodno, aby se vláda vyjádřila, ihned abychom se v rámci národní tradice stačili včas přidat na stranu vítěze!

Vláda však pro tento boj musí disponovat i zbrojním arzenálem. Nahlédněme tedy do jejího zbrojního skladu, abychom včas věděli, jestli jde vláda do boje s nezaměstnaností se sudlicemi, holemi, nebo s moderní výzbrojí.

Zbraň číslo 1 - slevy na sociálním pojištění, sice jen pro občany nad 50 let, ale slevy!!! Ještě k tomu určitě patří obrovské billboardy s nápisem S A L E a procenta. Všichni víme, jak tato čísla působí magicky, a tak se nám nezaměstnaní do práce jen pohrnou! Jen tak na okraj, zamyslel se někdo nad tím, jak se tyto slevy budou vypočítávat? Nebude  přínos tohoto kroku v boji proti nezaměstnanosti spíš v tom, že bude třeba zaměstnat více "slevových" úředníků?

Zbraň číslo 2 - osvobození od daně z rozšířené výrobní produkce. Laicky. Vyrábíme deštníky, přidáme nový provoz, v něm do držadla přidáme blinkr a máme rozšířenou výrobní produkci coby dup! A vše se tím pádem osvobodí od daně? Jsme v Čechách! Tedy nutnost dalších úředníků pro dohled nad tím, co od daně osvobodit a co ne! Tedy podobný efekt, jako v předchozím odstavci.

Zbraň číslo 3 - Osvobození od daně z nemovitostí. Tedy ve vybraných průmyslových zónách. Není to jen kompenzace za nově zavedené DPH ze zastavěného pozemku? Tedy přínos typu nula od nuly pojde?

Nazývat tyto nekoncepční kroky bojem proti nezaměstnanosti se zdá být hodně silné!

OK strana proto vládu vyzývá, aby sleva na sociálním pojištění byla celoplošná, aby se konečně zaměřila na pomoc podnikatelům, malým a středním firmám, které na trhu v ČR již léta působí a jsou ve srovnání s nově příchozími "investory" stále znevýhodňovány, jejich zapojením právě do dostavby chybějící infrastruktury!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama