Mgr. Nina Nováková

  • KDU-ČSL
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2015 18:51:00

Studenty zradil malý přehled, ne Jidáš

Studenty zradil malý přehled, ne Jidáš

Neznají Jidáše a vymlouvají se, že Bibli přeci nečetli a číst nemusejí.

Studenti, které zradila u maturitní zkoušky úloha prověřující čtenářskou gramotnost a všeobecný kulturní přehled, ukázali, co se naučili od nás dospělých: lékem na vlastní chybu je útok, nejlépe s diskriminačním podtextem.

Je dobře, že se námitky studentů zatím netýkají přírodních věd a matematiky. Neuznáváte filosofa Pythagora, proto nebudete pracovat s jeho větou?

Postava Jidáše patří do stejné kategorie jako David a Goliáš, Herkules nebo Samaritán. Předpokládáme, že průměrně vzdělaný člověk chápe pojem oidipovský komplex. Politikové před volbami slibují, že vyčistí Augiášův chlév. Dáváme šalamounské odpovědi na záludné otázky. Víme, že existuje desatero, i když se jím neřídíme. A rozeznáme sakrální stavbu, na jejímž vrcholu je kříž nebo půlměsíc – a umíme se kvůli tomu pohádat.

Věřím, že v celém problému jde jen o schopnost studentů vymlouvat se. Snad se nejedná o neschopnost učitelů předat jim základy naší kultury.

Nina Nováková, poslankyně TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama