Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2015 11:17:20

Oběti nás zavazují

Oběti nás zavazují

je nutné konat

 Dobrý den.

V první řadě mi dovolte vyjádřit hlubokou a upřímnou soustrast rodinám obětí včerejšího teroristického útoku v Paříži a svou hlubokou účast se smutkem všeho francouzského lidu.

Zároveň, se vší vážností, vnímám tento teroristický útok jako útok na celé evropské společenství, jako zásadní útok na naše základní demokratické hodnoty, na každého z nás.
Schopnost zachovat i v této situaci chladnou hlavu, nepodlehnout hysterii a nepřiměřeným reakcím je jistě na místě, jde o správnou a odpovědnou reakci celé naší společnosti na snahu vnést mezi nás strach, nedůvěru a nejednotnost.

Na druhou stanu je nanejvýš potřebné se znovu a v co nejkratší době zamyslet nad efektivitou fungování zpravodajských služeb na jedné straně a schopnostech našich bezpečnostních sborů a AČR společně řešit nepředvídatelné krizové situace na straně druhé.
Zároveň to podle mého názoru znamená provést zásadní "revizi" nejzákladnějších legislativních norem týkající se bezpečnosti a obrany občanů ČR a posoudit, zda dostatečně vyhovují parametrům zcela nových bezpečnostních hrozeb. Jinými slovy - provést "revizi" celého bezpečnostního "ekosystému".
Samozřejmě - nestačí se jen zamyslet, v závislosti na konkrétních zjištění pak bez otálení zrealizovat potřebná legislativní i exekutivní opatření.

Jedním z opatření, kterými chci osobně přispět ke zlepšení stavu, je prosazení vybudování Integrovaného výcvikového centra Vyškov pro účely zásadního zefektivnění výcviku bezpečnostních sborů a AČR pro jejich společné zásahy při řešení krizových situací a tím synergicky dosáhnout další zvýšení  jejich specializovaných schopností v celé požadované komplexní schopnosti chránit bezpečnost občanů ČR.

Dále budu maximálně podporovat zvýšení efektivity "přípravy občanů na krizové situace" (nebo chcete-li "branné přípravy") a další dílčí aktivity související s občanskými aktivitami souvisejícími s obrannou země.

Mimochodem - nejen kvalita bezpečnostních sborů a AČR, ale i schopnosti každého z nás, pokud jde o naši "připravenost na krizové situace" násobně zvyšuje odolnost celé naší společnosti vůči jakékoliv agresi....

Bezpečnost Evropy = naše bezpečnost.

Na místě je i mnohem intenzivnější celoevropská diskuse nad ochranou Shengenského prostoru, včetně zásadního řešení migrační krize a dalších globálních jevů. Diskuse nad efektivitou a kompetencí celé řady orgánů Evropského parlamentu tak, aby Evropská unie byla schopna mnohem účelněji a mnohem pružněji reagovat na zcela neodhadnutelná nebezpečí - tedy zásadní kvalitativní posun proti tomu, čeho jsme v posledních letech svědky (bývalá Jugoslávie, Řecko, Ukrajina, Imigrace...).

Je na místě znovu posoudit a důrazně požadovat vyvození osobní i politické odpovědnosti pro tu část Evropské politické reprezentace, která dlouhodobě celou situaci podceňovala a svými nezodpovědnými politickými rozhodnutími přispěla k eskalaci situace, v níž se nyní celé Evropské společenství nachází, díky nimž není chráněna Shengenská hranice EU, situace kdy jednou jsou a jednou nejsou dodržovány základní legislativní normy a mezinárodní dohody, kdy vládne chaos.
Na místě je i ptát se, jak efektivně byly vynaloženy značné finanční prostředky evropských daňových poplatníků na jejich ochranu (tedy včetně příslušných platů politiků a značného úřednického aparátu Evropského parlamentu), zjistit kde tyto finanční prostředky skutečně skončily s vyvozením přílušné odpovědnosti.

Podle mého názoru úkoly, před kterými nyní Evropské společenství stojí a které bude muset řešit, nelze v žádném případě dělat s těmi lidmi, kteří evidentně nesplnili očekávání svých spoluobčanů a na celé čáře zklamali, ke škodě nás všech.

Již nepostačuje být zhrozen, šokován, pronášet velká slova .... je potřeba konat, konat rychle, odpovědně  a bez ohledu na "politickou korektnost" nečekat až se něco stane - už se bohužel stalo,
oběti nás k tomu zavazují......

S pozdravem

Bohuslav Chalupa

místopředseda výboru pro obranu PSP ČR

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama