Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2016 11:17:31

Zpravodajské služby - bezpečnost státu a jeho občanů.

Zpravodajské služby - bezpečnost státu a jeho občanů.

Doporučuji nám všem více uvážlivosti a respektu k základním prvkům podstaty bezpečnosti státu, bezpečnosti nás občanů ČR a méně hysterie a nepodloženého znejisťování občanů ČR.

 Respektuji u svých kolegů z opozice právo na názory, nicméně považuji za potřebné zdůraznit, že Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky má k dispozici řadu pracovních orgánů, které se bezpečnostní a obranné problematice, tedy včetně kontroly činnosti zpravodajských služeb, velice pečlivě věnují. Překvapuje mne, že někteří čelní představitelé opozice se veřejně vyjadřují v tom smyslu, že neví, že nemají informace a to i přesto, že ve všech výše zmíněných pracovních orgánech sněmovny pracují jimi nominovaní zástupci (se všemi navazujícími konsekvencemi).
Kolegové pan Ženíšek, pan Fiala, pan Gazdík a další tedy spolu ve svých poslaneckých klubech buď nekomunikují, nebo jejich prezentovaná prohlášení a návrhy např. ke svolání mimořádného jednání PSP ČR v souvislosti s kauzou "Libanon" jsou pouze snahou věc, která je více než cokoliv jiného navýsost věcí bezpečnosti státu, využít k politicky velmi účelové zkreslenému útoku na politické soupeře.
Podle mého názoru je velký rozdíl mezi politikařením a politikou.
Politikaření je velmi pohodlné, nevyžaduje ani pracovitost, ani žádné větší duševní úsilí. Skutečná politika je především o poctivé práci a o znalostech.
Musím zároveň s politováním konstatovat, že neadekvátní, neodborné a nekompetentní komentáře kolegů z opozice, tak jak jsem je zaznamenal v médiích, považuji za více než co jiného, za nekorektní politický postoj, zneužívající spekulativní mediálně vytvořený obraz o věcech, které jsou z podstaty věci TAJNÉ.

Doporučuji jim, respektive nám všem více uvážlivosti a respektu k základním oporám bezpečnosti státu a jeho občanů a méně hysterie a dalšího nepodloženého znejisťování občanů ČR. Děkuji.

předseda Stálé komise PSP ČR pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama