PaedDr. Ivo Strejček

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2011 9:14:49

Ministerstvo spustilo projekt státních maturit, aniž by vědělo, co dál

Ministerstvo spustilo projekt státních maturit, aniž by vědělo, co dál

Odpověď na otázku: Plánovaný bonus pro vysoké školy za přijetí studentů s co nejlepšími výsledky státní maturity. Ano, či ne?

Zájem o co nejlepší výsledky má mít student. Právo vybrat si vysokou školu odpovídající vlastním preferencím má mít také student. Zvolit si vlastní výběrová kritéria je zase právem vysokých škol. Finančně je motivovat za to, co je jejich vlastním zájmem - přijmout co nejlepší studenty – je plýtváním veřejných peněz. Ministerstvo školství spustilo projekt státních maturit, aniž by vědělo, co bude dál. Vysoké školy neví, jaké budou výsledky státních maturit, a proto se je zdráhají uznat jako rozhodující kritérium k přijetí budoucích studentů. Proto „přesvědčovací“ bonusy. Nesouhlasím.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama