Viktor Portele

  • ANO 2011
  • Nová Ves
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2017 10:10:45

Co na to říci ?

Co na to říci ?

Politická kultura a její dopady na voliče.

Co na to říci ?

            Zase a již poněkolikáté se opakuje v porevoluční době neschopnost politiků za ČSSD vládnout. Je absolutně zřejmé, že většina poslanců této strany upřednostňuje své osobní zájmy o udržení se v popředí dění politické scény. Minulost a činy této strany určitě nebyly vždy přínosem pro tuto zemi.

            Neustálými a někdy i nerealizovatelnými sliby voličům se snaží zamaskovat svou neschopnost. Některá navrhovaná programová prohlášení jsou jen líbivá pro určitou vrstvu voličů, ale pro lidi, co si dokáží spočítat, jaké dopady to ve skutečnosti bude mít na celou naší společnost, je to nepřijatelné.

            Destabilizovat chod vlády pár měsíců před volbami jen potvrzuje, jaká je morální odpovědnost některých politiků. Nejenom to, ale i výměna ministrů v roce řádných voleb je mrhání peněz daňových poplatníků, což jsme my všichni občané této země.

            Pokud se podíváme na minulost většiny politických špiček zjistíme, že jsou to jen politici, kteří nikdy nedělali nic jiného než politiku. Proto ta nenávist a zloba vůči všem, kteří jsou úspěšní v podnikání a potažmo pak i v politice. Andrej Babiš byl úspěšným podnikatelem a se svými znalostmi a zkušenostmi šel do politiky s tím, že této zemi a občanům může něco přinést. Je nesporné, že to i jako Ministr financí naplnil přebytkovým rozpočtem, snížením státního dluhu a částečným narovnáním podnikatelského prostředí.

            Bylo by dobré, aby si všichni uvědomili, že tu jsou dva aktéři a to Andrej Babiš a Ministr financí. Je to třeba i takto prezentovat veřejnosti. Každý podnikatel udělá vše pro svoji firmu, aby prosperovala a fungovala. Bohužel úspěch se neodpouští, je trnem v oku celé opozici i koalici, protože by mohli v příštích volbách přijít o ta svá pěkná místečka. 

            Málokterý politik to však dělá pro blaho lidu, ale spíš myslí na svůj prospěch. To je ten rozdíl, protože Andrej Babiš pro tuto zemi a za tak krátkou dobu udělal víc, než někteří politici co jsou u koryta i několik volebních období. 

             Tvrzení a výpady některých jeho odpůrců jsou zavádějící a divím se, protože i oni by mohli být takovým terčem nařčení. Bohužel doba od roku 1989 není tak dlouhá a stále je dost těch co na někoho něco ví a naopak. To je pak jednoduché, něco na někoho vyndat ze šuplíku a je to hned skandál.

            Kdy to všechno skončí a politici si uvědomí, že jsou voleni občany této krásné země a že je potřeba pro ně pracovat a chovat se tak, abychom se za ně nemuseli stydět, bát se otevřít noviny, televizi, rádio nebo počítač.

Místostarosta Obec Nová Ves u Chrastavy

Viktor Portele 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama