JUDr. Eliška Wagnerová, Ph.D.

  • SZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2017 11:58:00

Takovou solidaritou škodí soudci sami sobě

Takovou solidaritou škodí soudci sami sobě

Komentář na facebookovém profilu k zamítnutí stížnosti fyzika Ivana Ošťádala Ústavním soudem

 Ústavní soud včera pomocí zcela přehnaného formalismu ( podání správného typu žaloby) zahaleného do materiálního pojetí "rozhodnutí", a to za porušení čl. 2 odst. 2 Listiny resp.čl. 2 odst. 3 Ústavy (lapidárně vyjádřeno - státní orgány smějí činit jen to, co jim zákon umožňuje) rezultující do porušení práva na spravedlivý proces, jakož i do posvěcení libovůle vykonávané prezidentem republiky při jmenování profesorem.

Naprosto souhlasím s disentujícími soudci a je mi nesmírně líto, že všichni soudci, kteří přišli z NSS souhlasili s návrhem soudce zpravodaje, který rovněž přišel z NSS. Sami sobě škodí takovou solidaritou, když neviděli, že doktrina "materiálně pojatého rozhodnutí" měla sloužit k ochraně jednotlivců, nikoliv k umožnění zásahů do jejich práv. Toto se vám, přátelé, opravdu nepovedlo.

Článek, který přibližuje podstatu rozhodnutí i disentů, najdete ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama