Mgr. Ing. Petr Vysloužil

kandidát pro volby do EP za KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Bedihošť
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2018 15:58:13

79. výročí porušení vlajícího „cáru papíru“

79. výročí porušení vlajícího „cáru papíru“

Dnes je tomu 79 let, kdy vyšlo brutálně najevo, že Mnichovská dohoda je jen cárem papíru vlajícího ve větru dějin, nebo snad přesněji řečeno ve vichru od vrtulí přistávajícího letadla Névilla Chamberlaina.

   Dohody a smlouvy uzavírané dnes stejně jako v minulosti jsou mnohdy cárem papíru už v době podpisu. Zúčastněné strany se tím mnohdy ani netají. Proč také. Přesto se dohody nadále uzavírají. Jaksi to ani jinak nejde. Vždy se najde někdo,  pro koho není výhodné dohodu dodržet. Je tomu snad asi v  dnešním výročí tohoto nedodržení vlastně i dobře. Hrůza  domýšlet, kdyby právě tato „dohoda“ přetrvala věky.

  V Praze i jinde se demonstruje za svobodu slova, demokracii a svobodná média či za co ještě.  Jistě to lze ocenit.  Svoboda médií je velkým výdobytkem této doby. Svobodné doby demokracie. Na tom se jistě zajisté všichni dohodneme. Přidal bych studentům neznalých dějin i mávátka s 79. výročím okupace. 

  Přesto je dnes a denně porušována,  zpochybňována, ohýbána, překrucována  základní dohoda našeho státu – Ústava ČR.

  Lze si tedy položit otázku při příležitosti dnešního smutného  výročí, mnou parafrázovaného,   jak si na tom  vlastně Ústava ČR stojí? 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama