Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.10.2018 7:37:00

Závazek pro všechny - povinnost bojovat za suverenitu naší země

Závazek pro všechny - povinnost bojovat za suverenitu naší země

Komentář na facebookovém profilu k poselství stoletého výročí republiky.

Po položení věnce jsem vystoupil s projevem na Pietním aktu k uctění památky padlých československých legionářů u Pomníku ,,Praha svým vítězným synům‘‘ Pod Emauzy u příležitosti 100. výročí vzniku samostatného československého státu. Boj našich legionářů proti rakouskouherské monarchii za národní český a slovenský stát byl národním vlasteneckým bojem. Naši legionáři bojovali a umírali za myšlenku vlastního národního státu, který bude demokratický a sociálně spravedlivý.

Pokud kdokoliv z nás chce jakkoliv navazovat, nebo ctít oběti mužů a žen, kteří padli za moderní československý stát, musí mít na vědomí, že pokud ctíme oběti všech, kteří za vybudování a následně udržení našeho státu padli, musíme i my bojovat za naše národy, za demokracii a za spravedlnost nejen sociální, ale spravedlnost ve všech oblastech života naší země.

Naši legionáři bojovali za suverenitu naší země. A pro mě osobně to znamená závazek pro nás všechny, potomky a dědice těch, co naší republiku budovali, závaznou povinnost bojovat za suverenitu naší země.

Masaryk mimo jiné napsal – „být mezinárodní neznamená být protinárodní“. Věřím, že jako čeští a moravští vlastenci, naprosto přirozeně ctíme stejná práva i hrdost všech ostatních národů. Ctíme jejich právo mít vlastní národní státy v historických hranicích, aniž by to jakkoliv bránilo našemu právu chránit suverenitu našeho národního státu v našich historických hranicích.

Kdykoliv budeme přemýšlet o naší zemi, mysleme i na to, jak by naše rozhodnutí a skutky vnímali ti, kdo vymanili naše národy z diktátu mocnářství, které nám po tři staletí kus po kuse ubíralo na suverenitě, a pracovalo cíleně na odnárodňování našich národů ve jménu nadnárodního celku.

Úctu k naší zemi, k těm, co ji budovali, bychom neměli projevovat jen formálními veřejnými akty kladením věnců. Buďme čeští a moravští vlastenci v činech, v každodenním životě, nejen o výročích a ústy.

Čest a úcta památce všech, kteří za naši republiku, za naše národy bojovali, čest a úcta těm, kteří za naši vlast a její suverenitu položili život.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama