Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.06.2016 10:43:52 - Police v poli žije

Neměl by Chovanec rezignovat?

Předevčírem byl vítěz Chovanec po včerejšku se zdá, že jste měli pravdu vy. Proč podle vás nyní ČSSD nechce svolávat bezpečnostní radu státu kvůli situaci v policii? Jsou podle vás obvinění Komárka pravdivá? Neměl by Chovanec rezignovat? Jak tohle může skončit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.06.2016 23:35:57 - Ing. Bohuslav Chalupa
Dobrý večer.Nejsem ani vyšetřovatel ani soudce, v této chvíli jenom poskytneme prostor pro vyjádření obou plukovníků a to na základě jejich výslovné žádosti aby mohli předstoupit před Bezpečnostní výbor, který jak se zdá, má mnohem vyšší autoritu než například (.....a vůbec se jejich nedůvěře nedivím) .V každém případě, už jenom to, co se v této chvíli dostává z útrob PČR na světlo boží, je dostatečným důvodem k zamyšlení se nad tím, jak Ministr vnitra, respektive Policejní prezident zvládá vlastní resort (bezpečnostní sbor) a zda by nebylo vhodné přistoupit k personální obměně a s čistým solem nastartování nezbytného ozdravného procesu. Pokud někdo tvrdí, že reorganizace útvarů s celostátní působností je jen a pouze věcí Policejního prezidenta a poslancům do toho v podstatě nic není, pak se hluboce mýlí. Nemluvím o aktu rozhodnutí, mluvím o způsobu a zdůvodnění přípravy takové zásadní změny - jsem zvolen proto, mimo jiné, proto abych kontroloval a dohlížel z politické roviny na to, aby se exekutiva nevymkla a nestala se vysloveně mocenským nástrojem jednoho nebo několika jedinců, aby se nedostala do područí organizovaného zločinu.... Bezpečnostní rada státu - je nástrojem vlády, premiéra k tomu, aby se na příslušné úrovni řešili zásadní věci dotýkající se bezpečnosti země. Pokud by měla fungovat tak jak "funguje", je i zde na zvážení, zda by se poslanecká sněmovna neměla zabývat legislativní úpravou její činnosti tak, aby lépe odpovídala současným vnějším i vnitřním bezpečnostním hrozbám  s tím, že se i zde opakuje, že největším nebezpečím jsme si my sami sobě - buď svou nečinností nebo naopak činností evidentně nestandardní... Proč je odložena na konec července? Podle mého soudu jde ČSSD o to, příblížit termín jednání BRS co nejblíže termínu zahájení oznámené reorganizace tak, aby ani BRS neměla ani teoretickou možnost přece jen racionálně zasáhnout a spuštění reorganizace = rozbití ÚOOZ na kousky, které už nikdo neslepí, odložit. Pan Šlachta byl odstřelen, útvar bude rozpuštěn a na vlastní reorganizaci má Policejní prezident čas až do roku 2020 - sami vidíte tu nelogičnost a účelovost. 
A i kdyby šlo jen o závan něčeho, co by jen naznačovalo, že se děje něco nedobrého, něco co není v zájmu  občanů ČR, pak je mou povinností se tím velmi pozorně zabývat...a budu tak činit, kdyby trakaře padaly.
Pro úplnost, aby bylo zřejmé kdo porušuje koaliční smlouvu (výňatek):

1.11.1 Policie ČR

Zachováme základní organizační strukturu PČR – policejní prezidium, celorepublikové útvary a 14 krajských policejních ředitelství. V případě neefektivního fungování navrhneme zřízení jedné organizační složky státu (1 OSS) či úpravu současného systému v rámci PČR.

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/text-koalicni-smlouvy-06h-/domaci.aspx?c=A131213_100441_domaci_hv


S pozdravem