Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.07.2016 11:42:40 - Police v poli žije

vyšetřovací komise k reorg. policie

Můžete informovat nás veřejnost o tom, co jste se dozvěděl jako člen vyšetřovací komise při výsleších? A co vlastně řešíte a věříte, že skutečně něco vyřešíte? Není to jen v kompetenci vlády?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.07.2016 0:42:51 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý večer.Velice lituji, a ačkoliv bylo mým úmyslem takto postupovat, jsem vázán výsledkem demokratického hlasování komise v neprospěch této mé ambice. A paradoxně, pokud mám být věrohodným člověkem, poslancem, musím toto rozhodnutí respektovat právě proto, abych mohl být plně věrohodným pro celou mou činnost v komisi a pro nápravu eventuálně zjištěných nepravostí.Neřeším pouze to, zda je reorganizace v pořádku, řeším také to, v jakém stavu vlastně Policie ČR, Ministerstvo vnitra a celá politická mocenská elita je.Reorganizaci se nám v ANO (mně) nepodařilo zabránit, ale získané poznatky mi umožní, s mnohem větší znalostí vnitřních poměrů, působit v orgánech sněmovny na nápravu toho, co nepovažuji za správné, co nebude ve prospěch občanů ČR. Ano kompetence vlády jsou nějaké, a postavení poslance je také nějaké, nicméně stav. kdy poslanci byli často (a dobrovolně) v postavení jakéhosi "roští" pro skutečné mocenské subjekty v zákulisí politiky a pro vládu(y), která toto nastavení tolerovala a využívala k vlastnímu profit, tyto časy pomalu končí.Když nic, už tři roky absolvuji takovou výživnou "vysokou politickou školu", získávám stále nové poznatky a informace - třeba ještě přijde chvíle k jejich použití v plné intenzitě a síle...kdo ví.V každém případě, bez ohledu na související, jsem vděčný i za tuto zkušenost.