Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2016 14:14:47 - hopik

Ukrajina

Bude mít napětí na Ukrajině nějaké následky pro EU-nás a co pro Rusko? Zpřísní se třeba sankce. Nebo myslíte, že se minuly účinkem a je třeba jednat jinak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.08.2016 20:10:05 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý večer.To co se děje na východ od nás, má a bude mít trvalý vliv na dění v EU a samozřejmě i pro Rusko, stejně tak budou mít tyto děje i vliv na utváření celkové geopolitické situace - vše souvisí se vším. Jak to bude dále se sankcemi nevím. Jsou zde, jako obvykle, dvě hlavní skupiny - jedna je pro (zejména silné ekonomiky) a druhá je proti (ti co tahají za kratší provaz). Osobně jsem proti pokračování sankcí, neříkám to poprvé - z mého pohledu a dle informací, které mám k dispozici, je to určitá politická hra (dalo by se v jistém smyslu říci, že i komedie) s evropskými občany, voliči. Na sankce doplácí zejména malé ekonomiky jako je například ta naše. Velké a silné ekonomiky se s tím jednak vyrovnají, jednak sankce různými cestami obcházejí a prakticky je nedodržují a vesele obchoduji a jednak jim to paradoxně, v důsledku, pomáhá likvidovat i možnou hrozbu konkurence z naší strany. Takže někdo velké mínus a někdo 3 x plus. Rusko sankcemi určitě trpí, ale jak to bývá - i v našich krajích známe legendu o tom "jak nouze naučila Dalibora housti". Rusko se se ztrátami utrpěnými díky sankcím dříve či později vyrovná a to s přidanou hodnotou! - donuceno se naučí dělat to, co jsme mu předtím za slušných podmínek dodávali my (a mohli ještě dlouho dodávat) - výsledek = Rusko už to od nás nebude nikdy v budoucnu potřebovat, obejde se bez nás. Pokud se tedy bavíme o vině a trestu - o vině určitě není pochyb, nicméně trestáme především jen sami sebe.
S pozdravem