Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.12.2016 8:46:10 - M.Pošarová

Ví vůbec západní politici co chtějí? Imigranty - nejdříve ano teď ne, pomoc Allepu ano teď ne,jen Rusko má jasno!

Dobrý den,
tápu v tom, co západní politici vlastně chtějí. Nejdříve Německo udělalo velkorysou nabídku a pomocí neziskovek vyvolalo vlnu imigrace do Německa, prý dle Merkelové uprchlíci nemají přednost před ekonomickými migranty - viz. slova Merkelové, dále nelegální migranti jsou x let trpěni v SRN, byť páchají závažné trestné činy. Jak si tedy mají vydělávat, když legálně pracovat nemohou? Je jasné, že lidi z nepracujících kultur kradou a vydělávají na drogách...jak žili tam, žijí i zde. A teď slýcháme, že musíme být solidární, že Německo má migrantů moc, ale přitom vlastně říkají, že jich mají stále málo, když je nadále přijímají, nechtějí stanovit horní strop. Tak prosím, co vlastně Německo chce ?

A dále k ALLEPU, západní politici se chvástali, jak pomůžou s humanitární pomocí lidem-civilistům z Aleppa a když je "osvobozeno", civilistům s pomocí a obnovou nepomohou a dokonce chtějí uvalit sankce na Rusko za osvobození od teroristů.Proto se lidé obrací k Rusku,má neměnný názor!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.12.2016 22:08:05 - Ing. Bohuslav Chalupa
  Dobrý den.

Nejste sama, kdo tápe v tom, jaké ambice současné politické elity Západu vlastně sledují - evidentní je, alespoň podle všech příznaků, že "Západ" neví co sám se sebou a pokud jde o problematiku, kterou mám takříkajíc „v popisu práce“, se to bohužel velmi výrazně a v negativním slova smyslu projevuje - právě v oblasti obrany a bezpečnosti. 

Objektivně je ale potřeba podotknout, že nelze tak jednoduše srovnávat jednotnost a konzistentnost postojů "Západu" s postojem Ruské federace. 

Dovolím si, pouze pro následující úvahu (tvrzení), vyjmout z velmi obsáhlého pojmu "Západ" země jako je Turecko a USA a naopak do tohoto pojmu zahrnu Velkou Británii bez ohledu na "Brexit" - pokud tedy budu nyní uvažovat (zmiňovat) "Západ" budu hovořit pouze a jen o EU, zemích Shengenského prostoru, Evropských aliančních zemí NATO....

Tedy tento "Západ" kam nepochybně a nezvratně patříme – řekněme jako Západní Slované – má za existujícího stavu, logicky, mnohem komplikovanější systém rozhodování a akceschopnosti, než jednolitá, politicky, ekonomicky a vojensky v podstatě monolitní velmoc (zkratkovitě), jako je právě Ruská Federace. Je to dáno jednak tím, že se v organizaci EU spojilo celkem 28 zemí s vlastními národními politickými, ekonomickými a bezpečnostními zájmy (jen pro úplnost - Radu Evropy tvoří 47 zemí, včetně Turecka).

V zásadě to ale nemění nic na tom, že veškerá omezení a problémy si toto naše společenství nastavuje samo a zcela dobrovolně - způsob rozhodování, organizační hierarchie, kompetence a pravomoci…….. Pokud je situace taková, že stávající forma společenství již nevyhovuje, nebo přesněji řečeno je nejen na překážku, ale stává se pro samo společenství nebezpečným, je na místě uvažovat o změně – buď návratem k původní mnohem volnější myšlence volného trhu atd. a s tím spojené navrácení řady kompetencí národním státům (s tím bych se asi vyrovnával velmi problematicky s ohledem na reálný stav těchto národních států, kdy za dané situace je například jediným efektivním řešením bezpečnosti pouze kolektivní obrana, samozřejmě zcela jinak koncipovaná a realizovaná) nebo je nutno zásadním způsobem, neodkladně změnit kvalitu takové organizace a její řízení – viz předchozí závorka. Tady vidím šanci.

V celém tomto systému, díky síle své ekonomiky, počtu obyvatel, geografické poloze a také díky neschopnosti "menších" členů EU udržovat trvale přiměřenou rovnováhu moci a rozhodovacích kompetencí se Německo postupně začalo chovat způsobem, se kterým sice mám problém, ale jsem schopen pochopit, že ze strany Německa jde o jednání logické, pragmatické, které bylo do jisté doby pro Německo i prospěšné. Zároveň zcela respektuji to, o čem si Němečtí voliči v Německu rozhodují na jejich vlastním území – tedy pokud jejich rozhodování neohrožuje okolní země, což se bohužel stalo a děje.  Konečně máme za sebou 20 století se dvěma světovými válkami, desítkami milionů mrtvých a nedefinovatelným zpomalením rozvoje lidské civilizace. Nevím jestli jsme poučitelní, ale dvakrát je až moc….o to více bychom měli být obezřetní.

Pokud jde o uprchlíky, migranty ať už legální či nelegální – na toto téma jsem se mnohokrát vyjádřil a snažil jsem se diskutovat více pohledů a aspektů migrace, migrační krize. Jeden z těchto aspektů jsem popsal jako úmyslné pokrytecké vytváření armády „moderních otroků“, pracujících za minimální nebo téměř žádné mzdy. Nikdo nespočítal jaký finanční efekt tato extrémně levná pracovní síla statisíců migrantů, realizovaná nikoli v šedé, ale v doslova černé ekonomice vynáší, nehledě na vytváření tlaku na snižování oficiálních mezd a vytváření obecnějšího všestranného nátlaku na původní obyvatelstvo. Nikdo přesně nespočítal, kolik vynáší tento otrokářský trh, nikdo doposud nepojmenoval subjekty, které na tomto procesu neskutečně parazitují.  To není žádná pomoc lidem v nouzi, humanismus či solidarita….. je to špína a hnus – tedy to, co bohužel tzv. humanisté nevnímají nebo nechtějí vnímat. A samozřejmě je to i velmi závažný bezpečnostní problém – bez ohledu na to, co se v této mase, přiznejme si, neidentifikovatelných lidí z neznáma už dnes skrývá, si my sami již nyní velmi účinně a rychle vychováváme své nepřátele i z těch, kteří tak doposud neuvažovali a to přímo v našem středu.

Kdyby 1000 Eur měsíčně dostávali evropské ženy jako příspěvek k mateřství, možná by naše demografické křivka změnila velmi razantně svůj průběh. Pokud by se nevyplácelo nepracovat – protože „Západní“ sociální systém je pokrytecky a pseudosolidárně nastaven tak, aby se vypláceli podpory a na práci, tedy tu kterou Evropan už přece nebude v žádném případě vykonávat, se snadno „seženou“ zmínění moderní otroci. Má to mimo jiných negativních efektů – podporovaní nepracující (žijící na úkor těch, kteří pracují) a oni moderní otroci (kteří jsou nakonec, při vší bídě, vděčni i za drobky z bohatého stolu), i ten efekt, že jsou takto cíleně vytvořeny dvě velmi významné voličské skupiny, které nikdy nebudou volit politiky, kteří by jim tuto realitu zlikvidovali a dali věci do pořádku. Dalším, druhotným efektem je i vytváření extremistických tendencí jak vpravo tak vlevo. Nevím, jak to vnímáte Vy – ale je to začarovaný kruh.

Jediná možnost je, z mého pohledu, mít odvahu z tohoto kruhu, který jsme si namalovali my sami vystoupit, načrtnout šipku vedoucí mimo kruh. Mimo kruh je totiž mnohem více možností jak nalézt potřebná řešení než uvnitř tohoto kruhu.

Na závěr – ne, že by mi bylo jedno, co chce Německo, ale rozhodně je pro mne mnohem důležitější a podstatnější se zabývat tím, co chceme my a také tím, jak zrealizovat to co chceme.

Rozum a srdce