Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.05.2017 22:40:57 - K.Zahradnik

BIS a NKÚ v politickém boji.

Včera mi pan Bělobrádek odpověděl na dotaz ve smyslu, že může podat podnět BIS a NKÚ k prověření aktivit Vašeho předsedy. Já osobně to považuji za zneužití těchto úřadů. Domníval jsem se, že po aféře s Nagyovou se tajné služby poučili a nenechají se vtáhnout do politického boje. Jak to tedy funguje? Bude z BIS novodobá StB, která bude podléhat vládním špičkám a nebo pana Bělobrádka odkáží do příslušných mezí? Žiji v tom, že únik živých spisů by měl řešit GIBS a zdanění něčeho, co se danit nemuselo by měla řešit daňová kobra. Jsou tedy ředitelé BIS a NKÚ na takové úrovni že podnět Bělobrádka zamítnou nebo na něj nasadí své operační prostředky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.05.2017 23:28:49 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý večer.Pan Bělobrádek je v postavení vicepremiéra a je členem Bezpečnostní rady státu, díky tomu může podat podněty jak BIS tak i NKÚ - nevím jak to pan Bělobrádek přesně formuloval a máte pravdu v tom, že pro různé problematiky tu máme různé nezávislé orgány, které konají (měli by konat) bez politické objednávky.....Já bych to na jeho místě takto nedělal a určitě bych to nesděloval přes media. Pokud, pak bych se obrátil standardní cestou na orgány činné v trestním  řízení. V každém případě tak či tak, pokud se rozběhne šetření, jedno kým, nikdo nesmí v době vyšetřování (živé kauzy) vstupovat nebo ovlivňovat toto vyšetřování...A pokud jde o nasazování operačních prostředků - ty vždy musí "posvětit " státní zástupce či soud, jinak jde o nezákonnost se všemi důsledky pro toho, kdo by takto zneužil svého postavení