Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.06.2017 15:46:01 - hostsss

Souhlasíte nebo NE? 2

Určitě může mít svůj názor a chtít s ním seznámit a případně přesvědčit voliče, ale všeobecně si dovolím si nesouhlasit. Výsledkem je současná politická neslušnost. Politik si voliče předchází pouze před volbami a potom dělá úplně něco jiného než slíbil, protože on tomu přece rozumí víc. Jinak souhlasím, že voliči nejsou hloupější ani chytřejší než politici, protože politici by měli odpovídat demografickému vzorku společnosti. Potíž ale je, že menší vzorek se lépe manipuluje. Proto bych se přimlouval za nějakou podobu referenda. To by mělo vést ke zkulturnění politiky a zlepšení komunikace politiků s voliči i v období mimo volby.
Bojí se politik voliče?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.06.2017 20:48:23 - Ing. Bohuslav Chalupa
 pokud jde o mne, voliče se určitě nebojím, také proč.... Netajím se svým negativním postojem k referendům obecně  - za jediné relevantní "referendum" považuji demokratické volby. Už jsem zde jednou vysvětloval proč - pokud si volič dá práci a trochu se zajímá, pak přece jenom je schopen si o nabídce kandidátů udělat obrázek a někomu věnovat svou přízeň a někomu ne. Pokud je občan zvolen, pak díky své funkci a práci přichází 1) do styku s informacemi, ke kterým by se jako občan dostával jen velmi těžko nebo vůbec, přichází do kontaktu nejenom s koaličními politiky, ale politiky a pracovníky exekutivy opět v rozsahu, který běžný občan nemá šanci obsáhnout, je neustále konfrontován jak s potřebami voličů, tak s mediálním prostředím, s vlastním politickým hnutím nebo stranou a naplňováním jeho programu a s politickými názory, které jsou více či méně odlišné s jeho programem. 2) pak má svůj vlastí rozum, zkušenosti a znalosti - toto vše se v určité chvíli propojí a politik komentuje, navrhuje, argumentuje a posléze i hlasuje o problému, který má tisíce různých aspektů, různě významných, nashromážděných v jistém čase. Proto byl demokraticky zvolen a za to je placen, aby v zájmu svých voličů tuto skupinu občanů zastoupil a díky své práci (viz výš) zaujal nejvhodnější možné řešení v té dané chvíli a v té dané konkrétní konstelaci politických, odborných, legislativních vlivů - ono, příměrem, jsou jak volby tak i následné hlasování zvolených poslanců ve sněmovně takovým referendem, které koncentrovaně vyjadřuje názor obyvatelstva....