Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.06.2017 11:05:02 - hostssss

Souhlasíte nebo NE? 3

Chápu. Politici najednu stranu prohlašují jak je volič chytrý, inteligentní a nemanipulovatelný, ale naopak nechtějí se vzdát procesu rozhodování a diktování výsledku se zcela opačným zdůvodněním, že volič nerozumí, nezná a je politicky negramotný.
Pokud budete podporovat členství v EU jako výhodné pro ČR, ale 8 miliónů voličů bude požadovat vystoupení z EU co uděláte jako politik? Pro kterou variantu budete hlasovat? Pokud pro členství tak jste politický sebevrah a pokud pro vystoupení tak jste podle dnešních měřítek populista. Nebojíte se, že ANO dopadne stejně jako tradiční politické strany, protože nedokáže potlačit ega svých politiků ve směru k přání většiny občanů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.06.2017 14:44:07 - Ing. Bohuslav Chalupa
 ...pokud jde mne- nevidím to jako otázku vzdát se či nevzdat rozhodování nebo něco diskutovat, stejně tak to není o tom, jestli je volič takový nebo makový, jde o to, že jakékoliv volby jsou v pravém slova smyslu lidovým referendem - mám jistou zkušenost s politickým postojem a praktickým řešením například uvažovaného přesunu Brněnského nádraží. X let diskusí, x let prováděním referend a výsledek - NULA....takže se nedivte mé určité skepsi k tomu, když rozhoduje kdokoli (a ve většině bohužel lidi co se v problematice opravdu špatně orientují, bez urážky), kdykoli a o čemkoli. Nechci být ani sebevrah ani populista - jsem pro EU pokud se tato urychleně a zásadním způsobem přizpůsobí novým skutečnostem, nové realitě globálního světa včetně změněných mocenských poměrů, bezpečnostních a jiných hrozeb (organizačně i personálně) a pokud bude schopna naplňovat očekávání svých členů, tedy i našich občanů. Pokud se to nepovede - a nikdo to zatím vlastně ani nezkusil - pak je samozřejmě legitimní takové společenství opustit. Ale i v takovém případě je nutné mít velmi pečlivě připravenu celou řadu dalších, navazujících kroků a řešení - vykřikovat na náměstích jednoduchá hesla může vypadat populárně, nicméně pokud nositelé těchto jednoduchých řešení nejsou schopni vysvětlit všechna pro a proti, obhájit svůj postoj a popsat další kroky, pak nejde o politiku, ale o hazard a anarchii. I když VB fandím, to jak je britská veřejnost a politici připraveni reálně z EU "vystoupit" není zrovna příliš optimistické (a to ve VB proběhli 2 x volby = dvakrát referendum ...a každé s trochu jiným podtextem a výsledkem).