Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.06.2017 21:25:49 - Campanulla

"Řekni kde ty čluny jsou..."

Dobrý den. Když sleduji zprávy o množstvích dovezených migrantů oficiálně nazývaných zachráněnými uprchlíky, kladu si otázku, co se děje s plavidly, z kterých je neziskovky a Frontex překládají k transportu na evropskou pevninu. Lodě zřejmě nepotápějí ( to by byla v moři již slušná bariera), nezdá se ani, že by je braly do vleku a zaplavovaly jimi přístavy, takže co s nimi dělají? Netušíte? Přenechávají je pašerákům k opětovnému použití? Nebo je za zůstatkovou cenu prodávají? Přenechávají je zdarma? Komu? Od koho čluny pašeráci nakupují ( jen v Turecku to musel být hodně tučný byznys ). Jaká je z právního hlediska pozice prodejce materiálu, o kterém je zřejmé, že bude použit k páchání nelegální činnosti? Proč se takoví prodejci nedostanou na jakýsi blacklist EU?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2017 12:34:14 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den....netuším, ale otázka je rozhodně na místě - děkuji a dotaz předám na Ministerstvo zahraničních věcí a do "Bruselu.