Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.08.2018 11:08:05 - nodřej kvapný

Byla podle vás Šlechtová odvolána právem?

Pochybila nějak zásadně jako ministryně obrany? V čem? Nebo je její vyhazov jen politickou kampaní, jak tvrdí ona?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2018 10:28:30 - Ing. Bohuslav Chalupa
Omlouvám se, ale nebudu se vyjadřovat k tak složitým věcem, jako je personální vybavení vlády a to zda byl ministr odvolán právem nebo neprávem. Osobně jsem se přesvědčil o tom, že pro mnohá politická rozhodnutí je hledisko zda se tak stalo právem či neprávem chápáno jako velmi relativní.  Nicméně vždy jsem zcela otevřeně zastával názor (a byly zde personální problémy ve Vězeňské službě, u PČR, na MO) že ministr je ten, který má kompetenci a s tím spojenou i odpovědnost za personální vybavení svého resortu a ti, kteří tuto přímou kompetenci nebo odpovědnost nemají, mohou sice svobodně vyjádřit svůj názor, návrh, ale nemají právo taková rozhodnutí ministrů měnit. Stejný postoj zastávám i pokud jde o postavení předsedy vlády, premiéra ohledně složení vlády - a zde je nutnost vnímat i složitost v tom, že u části ministrů jde i problém kvality nominace ze strany politických stran - členů koalice. 
Proto se nedomnívám, že odvolání paní ministryně Šlechtové bylo výsledkem "kampaně, ale že bylo výsledkem nějakého rozhodovacího procesu o jehož jednotlivých parametrech nemám informace.