PhDr. Walter Bartoš, Ph.D., MBA

místostarosta města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.07.2013 8:03:46 - Naruby

Obchvat

Hezký den pane poslanče! Vím, že jste spíše odborník přes školství, ale vzhledem k tomu, že bydlíte ve Strážnici, určitě víte o problému silnice I/55. Od Petrova až po Otrokovice žije u této silnice tisíce lidí včetně malých dětí, kteří trpí hlukem a nadměrnými exhalacemi. Děláte proto něco, aby se konečně začalo s výstavbou obchvatu? Vždyť Vás sedí z okresu Hodonín v Parlamentu dost..

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.07.2013 11:36:26 - PhDr. Walter Bartoš, Ph.D., MBA

Obchvatem se zabývám už asi dvacet let od doby, kdy jsem se stal radním ve Strážnici. Hlavním problémem jsou militantní ekologové, kteří už několikrát zablokovali stavbu. Podle jejich vidění světa jsou lidé a podmínky ve kterých žijí až na posledním místě. Teď je situace taková, že ekologičtí aktivisté podali námitky k Zásadám územního rozvoje Jihomoravského kraje a bohužel u Nejvyššího správního soudu uspěli. To znamená, že zatím nelze v našem kraji nic stavět, ba ani dokonce nic připravovat a projektovat. Takže tak dva roky jsou zase ztraceny. V takové situaci žádný z poslanců okresu Hodonín není schopen změnit rozhodnutí NSS. Navíc podle informací které mám, námitky k zásadám územního rozvoje se netýkaly okresu Hodonín, ale okresu Brno- venkov a myslím, že i okresu Břeclav.