ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.03.2014 14:30:34 - jari

Úsvit

Proč má hnutí Úsvit stále jen 9 členů? Vy máte na profilu také BPP. Proč jste se nestal členem? A kdy chcete rozšířit vaše řady? Chápu vaše obavy, ale v 9 členech se politika dělat dlouhodobě nedá. nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.04.2014 4:44:24 - Ing. Karel Fiedler

Dobrý den,

ano, popisujete to správně, prozatím to takto je. Úsvit zpracoval již třikrát úpravy stanov, dvakráte bylo vnitrem zamítnuto, o výsledku třetího návrhu nemám v tuto chvíli informaci. Úsvit je hnutím, jehož cílem a posláním je tedy spojovat a sjednocovat osoby a občany, nemusí je nutně "slučovat". Cílem Úsvitu je prosadit u nás prvky přímé demokracie a myslíme si, že k tomuto účelu není nezbytně nutné budovat stranu se širokou základnou. A je dobré zmínit ( a přiznat ), že trochu nás "pronásleduje" čas. Úsvit vznikl v loňském roce, chvíli před volbami. Fungovat prakticky začal v létě loňského roku a konání předčasných voleb již v říjnovém termínu nás prakticky připravilo o klidové období příprav fungování hnutí, protože vlastně ihned jsme byli nuceni začít usilovně a plně pracovat na tvorbě kandidátek a přípravě na volby, a přišli jsme tak o časový prostor budování struktury hnutí a alespoň nějaké členské základny před volbami. Lidově tak říkajíc Úsvit "do toho spadnul rovnýma nohama" ... A volební úspěch a nutnost především a v prvé řadě rozběhnout a zaběhnout fungování poslaneckého klubu Úsvitu ve Sněmovně nám ten potřebný čas ubralo ( spíše nedalo ) ani po volbách, stejně jako záhy konání doplňovacích senátních voleb a velmi rychle příprava kandidátek a kampaně do EU voleb. Tuto věc - rozšíření členské základny je potřeba připravit odpovědně, precizně a beze spěchu, bez časového nátlaku a tísně. Pro devět lidí ne jednoduchá záležitost. Pro mne osobně vůbec není podstatné, zda jsem nebo nejsem členem.  Podstatný je pro mne cíl, který nás spojuje a o který usilujeme. Tento stav ( počet členů Úsvitu ) určitě není trvalým nebo dlouhodobým.

Přeji příjemný den.