ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.12.2014 11:01:38 - sikorovsky

rok ve sněmovně

Nepodpoříte rozpočet, stejně jako řadu dalších návrhů vlády. Před volbami jste ale říkali, že se budete snažit změnit kulturu v zemi a čekal jsem od vás, že budete konstruktivní opozicí. Nejde mi ani teď tak o rozpočet, ale obecně, kolik návrhů vlády jste podpořili? Přijde mi, že se kritikou všeho snažíte zviditelnit. Možná by to chtělo víc psát co jste udělali, přeci jen volby tu budou za nedlouho zas

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.12.2014 11:46:19 - Ing. Karel Fiedler
Dobrý den. Velmi věcný dotaz a děkuji za něj. Píšete, že nepodpoříme řadu dalších návrhů vlády. Já bych spíše napsal, že jsme řadu dalších návrhů vlády podpořili. ( tím neříkám, že jsme podpořili všechny, ale většina to rozhodně byla ) Neposuzujeme návrhy, o kterých hlasujeme, podle toho, kdo je předkládá, ale podle toho, jak je hodnotíme - tedy právě děláme přesně to, co jsme slibovali. Podpořili jsme řadu návrhů vlády, pravice i KSČM. A řadu jich jsme od těchto předkladatelů také odmítli. Naopak se setkáváme s tím, že naše návrhy jsou zamítány proto, že je předkládáme my ... a ejhle, po krátké době se některé objevují znovu, jen s jiným předkladatelem. Chcete aktuální příklad ?   V Rozpočtovém výboru jsem podal pozměňovací návrh k rozpočtu ÚSTRu. Byl zamítnut. A doslova totožný návrh později ve druhém čtení ve Sněmovně předložil poslanec z vládní KDU-ČSL, s úplně stejnými čísly (částkami). Jedná se o Sněmovní dokumenty 1724(nahrazený později 1741) a můj návrh Sněmovní dokument 1739, který jsem ještě rozšířil. Jde o pozměňovací návrhy k Sněmovnímu tisku 331 ( což je návrh státního rozpočtu - vše najdete na www.psp.cz ). Bohužel, takto se koaliční strany vůči opozici chovaly dříve, a ty nové koaliční v tom , bohužel, pouze pokračují. Stejně tak je stávající návrh rozpočtu pouze pokračováním trendu těch minulých rozpočtů - žádné změny se nekonají ( podstatná jsou čísla v tomto návrhu rozpočtu, které hovoří jinak, než mediální proklamace vlády ). Z tohoto důvodu návrh rozpočtu podpořit nemohu - můj postoj k tomuto je ryze pragmatický, vycházející z navržených čísel.