PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.08.2015 20:12:50 - křišťálová koule

Jste v Bruselu slepí a hluší, nebo lhostejní?

Dobrý den. Tzv. bezmocnost" proti vlně migrantů /nájezdníů/ se stále jednotlivými státy svádí na EU. Dobrá, jsme vázáni určitými společnými zákony, předpisy a směrnicemi. Ale to jste si v Bruselu v EK a EP ještě nevšimli, že tyto zákony a směrnice byly stavěny na zcela jinou imigrační situaci a jsou dnes nepoužitelní, ba dokonce fatálně Evropu ohrožující? Na kdejakou banalitu je směrnice vydaná okamžitě, ale situace , která může vést ke kolapsu ve všech sférách a to včetně ohrožení obyvatelstva na životě ( od terorismu po zavlečení chorob) nechává brusekou byrokracii nepochopitelně klidnou. Vy vidíte do problému zevnitř. Dokážete nám vysvětlit, proč tomu tak je? Je to ignorantství, nebo úmysl? Nebylo by nakonec lépe EU rozpustit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.08.2015 0:09:08 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
             Dobrý den, myslím si, že současná bruselská administrativa EU je zahlcena hlavně krizí eurozóny. Někteří v uprchlické krizi vidí další příležitost, jak posílit pravomoci bruselského centra a omezit občanská práva. Bývalý stálý předseda Evropské rady Herman van Rompuy (dobrý básník, ale mizerný politik) mluvil dokonce o tom, že národní státy jsou v současném světě překážkou v řešení civilizačních problémů. A jestliže jiný Belgičan, liberál Guy Verhofstadt tvrdí, že řešením našich problémů je "více Evropy", pak se musíme ptát, jakou Evropu má na mysli.    
              Jsem hluboce přesvědčen, že doba národních států neskončila a že je čeká ještě hodně úkolů. Jde jen o to, co nejrychleji překonat krizi politické "elity". Ta současná "elita" je jen poslušný vykonavatel kapitálových špiček. Určitě přijde doba masivního tlaku na politické představitele, aby realizovali zájmy svých voličů a nikoli svých sponzorů. Vystoupit z EU není řešení. Než by se to podařilo uskutečnit, bylo by stoprocentně pozdě. Lepší variantou je tlak, systematický tlak na národní reprezentace, aby destrukci naší civilizace nedovolily. 
         EU je dobrý projekt, ale realizovaný špatnými metodami a nekvalifikovanými "elitami".