Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.11.2015 8:28:48 - venos

Hotspoty v Africe

V Africe a Asii jsou statisíce ne li miliony lidí., kteří mají teoreticky nárok na ochranu. Nemyslíte že tímto jim jenom přiblížíme možnost se dostat do Evropy. Nebudou zneužívat žádosti o azyl, jen aby si načas užili bezplatnou péči v táboře?
Azyl není lidské právo. Nemyslíte, že jediným řešením jak invazi zastavit, je zrušení udělování azylu, třeba jen na čas? Není nabídka, není poptávka.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.11.2015 15:11:10 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý večer.
Teoreticky má nárok na ochranu všech cca 2 miliardy lidí, kteří žíjí za cca dolar denně, teoreticky. To co se děje se děje tak jako tak, takže vytvořit bezpečné území je určitě mnohem menším lákadlem než otevřená náruč paní Merkelové. Ti lidé jsou v pohybu, částečně kvůli válce a z velké části kvůli touze žít lépe. Podle odhadů je v pohybu cca 60 milionů osob, které ztratili domovy. V blízké budoucnosti nás pravděpodobně čekají i efekty klimatických změn, takže se k válkám přidá i nedostatek vody a hladomory.
Nevím zda budou zneužívat žádosti o azyl, ale pokud sleduji co se děje nyní, pak to nemůže být horší, rozdíl je v tom, že si onu bezplatnou péči budou i nadále užívat v Evropě se všemi průvodními bezpečnostními a jinými efekty (tedy včetně postupné islamizace evropského prostředí).
Máme na výběr - buď bude pokračovat migrace na Evropský kontinent s tím, že azylovou politiku budeme realizovat zde, v Evropě (což vidím s časem jako čím dále složitější, i z ekonomického pohledu), nebo migraci zastavíme a azylovou politiku budeme realizovat z nějakého prostoru mimo EU. Podle mého názoru je Libye právě tím prostorem, kde by se tato věc měla řešit - a to i s ohledem na to, že to byly země EU, které Libyi (nejen) rozvrátili a nastartovali migraci, následovaly "aktivity" madam Merkel a výsledek je takový jaký je.
Shodou okolností se dívám na TN - jedna informace říká, že na Lesbos každý den přistane cca 3000 osob, každý den! a druhá říká, že OSN nesouhlasí s tím, že nárok na azyl by měli mít jen Syřani, ale všichni, kteří o to požádají a každá žádost má být řešena inividuálně. A vy uvažujete o zrušení azylu?....
Kolik těch lidí se ještě utopí, kolik těch lidí se nakonec dostane do Evropy a ať už úmyslně či neúmyslně přispějí k destabilizaci  našeho společenského systému, kolik darebáků se na tom bude dále přiživovat?
Nedivte se pak, že moje důvěra ve schopnosti OSN (konečně obdobně i EU) si s problémem poradit je velmi nízká.
Jsou možnosti reálné, málo reálné a zcela nereálné - zákaz azylu je ten zcela nereálný i proto, že i mezi tisícem žadatelů může být byť jen jeden, který by měl azyl skutečně právem získat.....a obávám se, že miliony lidí vyrazí směr Evropa bez ohledu na to, zda mají či nemají šanci azyl získat, to je bohužel realita.
Takže za mne - udělat maximum pro to, aby se do Evropy vůbec nedostali, cena takové varianty bude rozhodně nižší než cena, kterou nakonec zaplatíme, když pro to nic neuděláme.
S pozdravem