Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.02.2016 19:47:44 - venos

Inspirace řešení imigrace

Dobrý den, před časem se Dánská vláda ozvala že je nutné změnit Ženevské konvence, nyní se ozval finský prezident.(viz. níže) Věc zpočátku nemyslitelná, se stáva politicky přijatelnější. Zahájíte v této věci Vy nebo ANO nějakou iniciativu? Když máte Jourovou v EK?
Nicméně nedělám si iluze o evropské shodě.
Budete tedy alespoň uvažovat o řešení, které vymysleli v Lotyšsku? http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/394308-lotyssko-vymyslelo-jak-obejit-kvoty-eu-na-uprchliky.html
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Finsky-prezident-o-migrantech-Nejsou-to-zadni-uprchlici-421076

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2016 16:59:57 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobré odpoledne.
V návaznosti na Vámi zmíněnou iniciativu Dánské vlády mohu konstatovat, že na jednání Výboru pro Evropské PSP ČR záležitosti jsem oddobný návrh (a další) přednesl již před cca 4 měsíci. Je to celkem logické - veškerá mezinárodní legislativa a řada národních legislativ byla přijímána jednak před určitou dobou (i velmi dlouhou) a zejména v úplně jiné globální bezpečnostní situaci. Svět se velmi rychle změnil a probíhající změny se stále zrychlují, to co v některých případech vyhovovalo před pěti lety, nemusí z pohledu posledních dvou let, posledních měsíců adekvátně reflektovat zásadním způsobem změněné bezpečnostní (a jiné) prostředí.
Zákony tvoří lidé, společnosti tak aby dohodnutým způsobem chránili prioritní zájmy společnosti, zajišťovaly její bezpečnost, schopnost přežití a dávali předpoklad k dalšímu jejímu vývoji.
To tedy pokud jde o mou (a kolegů z ANO) iniciativy. Tím mimo jiné potvrzuji, že poslanci poslaneckého klubu Hnutí ANO2011 velmi tyto záležitosti velmi pozorně vnímají.
Osobně se domnívám, že nelze na jakékoli jednání chodit či jezdit bez konkrétních návrhů k projednání, bez toho jsou taková jednání k ničemu, drahá a k ničemu. Beru si za své v tomto smyslu i nadále vystupovat a vyzývat kolegy k tomu, aby jsme tímto způsobem úkolovali naše politické zástupce na všech jednáních v úrovni EU.
Tím více pak na jednáních zemí tzv. V4, kterým přikládám značný význam, protože pokud se podaří sjednotit společná stanoviska a o ony změny legislativních norem v tomto půdorysu, pak to má na úrovni EU mnohem větší váhu zejména při jednání s takovými zěměmi jako je zejména Německo a Francie.
uvažujem o všem, co může přispět k dalšímu zvýšení schopností naší země čelit jakýmkoli krizovým situacím.
S pozdravem.