Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2016 17:32:23 - Hranostaj

Zmena Zenevskych smluv

Proč nedošlo ke změnám ?CR může smlouvy vypovědět,stačí chtít...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2016 18:56:15 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý večer.
Realita - jsme nevelká země, jsme součástí EU (dobrovolně), jsme součástí Shengenského prostoru (dobrovolně), naši obranu a bezpečnost - zajištění státní suverenity - nejsme schopni zajistit pouze vlastními prostředky = jsme součástí kolektivní obrany v rámci NATO (dobrovolně), jsme členem OSN (dobrovolně).
Životní úroveň našich lidí je do značné míry spojená a závislá, ať se nám to líbí či ne, na prosperitě EU (a zde především Německa).
Bouchnout pěstí do stolu, postavit si hlavu, to je samozřejmě jedna z možností jak věc řešit.
Dle mého názoru a s ohledem na (nejen) výše uvedené, by ale postup v tomto duchu zhoršil naše postavení a vnímání jako konstruktivního a spolehlivého partnera, nehledě k ekonomickýcm dopadům na náš každodenní život.
Dalším aspektem způsobu řešení  je i skutečnost, že autonomní postup, ke kterému bychom přistoupili zcela samostatně, v žádném případě neřeší mnohem zásadnější problém - pokud se nevyřeší na úrovni celé Evropy a Evropa padne, pak představa, že nám se nic zlého nestane je naivní a zcela nezodpovědná. Pokud padne Evropa, pak padneme i my - viz historie.
Podle mého názoru je jediným správným způsobem prosadit společný postup při realizaci mezinárodních legislativních norem, jak na úrovni EU, tak i na úrovni OSN - bude to pracnější, náročnější, ale mnohem jistější způsob jak zachovat, zachránit Evropu, náš způsob života.
S pozdravem