Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2016 13:03:39 - kavaz

únosy

Existují nějaké statistiky, kolik teroristé unesli lidí, a kolik se jich vrátilo? A je velký rozdíl mezi národnostmi? Podle mě jde ve většině případů o náhodu, protože teroristé nerozeznají na první pohled třeba Češku od Slovenky. Tím také pokulhává argument, že nás prezident vystavuje riziku. A ještě jednu věc nechápu. Proč někteří lidé do takových oblastí vůbec jezdí? Třeba ty dvě Češky. A když už tam jedou, prč si sami nenesou následky? Něco jiného by bylo, kdyby je unesli třeba na dovolené ve Francii a odvlekli nějak do Afghánistánu či kam. To se ale nestalo.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2016 18:17:29 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý večer.
Nějaké statistiky určitě existují, otázkou je do jaké míry jsou relevantní, protože o řadě případů se media ani veřejnost nic nedozví. Pokud bychom sledovali únosy, pokud jde o národnosti, ti únosci, kteří požadují výkupné, si - podle mého názoru - své oběti takto nevybírají, je jim to jedno. Jiná situace je, pokud unáší své oběti jako nástroj eventuálního výměnného obchodu za jejich soukmenovce. Pak otázka národnosti může hrát významnou roli. Většinou je takový únos pečlivě připravován už od začátku a domnívám se, že jdou takzvaně "najisto".
Proč lidé riskují?...protože jsou nezodpovědní a domnívají se, že právě jim se nebezpečí vyhne.
Proč si sami nenesou následky.... následky si nesou a ponesou celý život, myslím ty nehmotné.
Pokud jde o "výkupné", přece jen jde o české občany a stát má povinnost se o své občany (ať už ty zodpovědné tak i ty nezodpovědné) v nouzi postarat a udělat vše pro jejich záchranu. Pokud bychom tak nečinili, nemusíme mít ani stát....řečeno ve zkratce.
Osobně s "výkupným" problém, z výše uvedeného důvodu nemám.
Co bychom mohli a měli dělat je lépe vychovávat své děti a být nejen k nim, sami k sobě, ale k ostatním spoluobčanům (a tedy i státu) mnohem zodpovědnější.
S pozdravem