Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.02.2016 17:34:27 - Docent

Kopete si vlastní hrob

Dobrý den pane poslanče, mám na vás dotaz jako na na zástupce současné vládní koalice. Spíte v noci dobře? Já už brzo ne. Dnes jsem dozvěděl (novinky.cz), že vláda skutečně započne s importem muslimů do naší zatím ještě krásné vlasti - konkrétně z řecka a itálie. Nejdřív samozřejmě desítky lidí, pak stovky a konečný stav ví jen bůh. Současně Přitom mnoho českých občanů žije v bídě - invalidé, matky samoživitelky. Důchodcům se dá krásných 40 Kč. Je naprosto jasné, že Prohlášení pana Sobotky, Babiše i Bělobrádka jsou jen kouřovou clonou pro stále méně naivní český občany. PRAVDA JE JINÁ. Navíc lidé o muslimské sousedy nestojí - viz. Obec Králiky či Benešov. Až se lidé začnou proti tomu bouřit pošlete na ně jako Frau Merkel Vodní děla a nazvete je extremisty, xenofoby, kteří nemají zájem o kulturní obohacení? To nemůžete ustát.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2016 18:41:26 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Ptáte se, zda spím dobře. Tedy - nespím dobře.
Nicméně musím podotknout, že tak jak popisujete problémy, je to hodně "po povrchu". Ty věci jsou opravdu složitější, než to na první pohled vypadá, jak to může vypadat z pohledu občana, který nesedí v poslanecké lavici a práci politika vnímá prostřednictvím medií, která nemohou a leckdy ani nechtějí ukazovat věci v jejich složitosti. To není výmluva. Přede dvěma roky jsem mnoho věci vnímal také více "po povrchu" než je tomu dnes.
Politické reprezentace, které tuto zemi přivedly do EU, do NATO a do dalších světových a evropských institucí byly demokraticky zvoleny, možná i Vámi, nevím. Tyto reprezentace podepsaly řady smluvních závazků, které nám poskytují určité výhody a stanovují i určité povinnosti, tak jak to bývá. A ačkoliv s některými věcmi mám skutečně velký problém, není možné jednoduše říci - toto a toto nebudu dodržovat. Musíme řadu věcí změnit, ale musí k tomu dojít demokraticky a ne anarchií.
Zmiňujete tady pana A. Babiše a tedy  Hnutí ANO2011. Nebudu mluvit za ostatní, ale ANO žádnou kouřovou clonu nevytváří, protože ji nepotřebuje.
Věci jsou v nějakém procesu, vše se vyvíjí a všichni se nějakým způsobem vyrovnáváme s novým,i, dříve nepoznanými problémy. K nim patří i nesouhlas občanů s tím či oním - to je zcela v pořádku, a v pořádku bude i pokud se obrátí na ty své zástupce, které zvolili a žádali je o to, co má politik dělat - hledat a nabízet řešení ve prospěch svých voličů, samozřejmě i s tím, že máloco je přímočaré, k cíli se dostáváme cestou různých, větších či menších kompromisů, protože vedle mne je jiný politik, zvolený jinou skupinou spoluobčanů, kteří zdaleka nemusí mít (a nemají) stejný názor na řešení toho co nás jako společnost trápí.
Za mne - nikdo na občany, kteří se i v rámci svého nesouhlasu pohybují v legislativním rámci, nikdo vodní děla nepošle.
Pokud jde o to, že někdo někoho nazývá xenofobem - také jsem to o sobě slyšel - pokud Vás zajímá co si o tom myslím, odkazuji Vás na své vyjádření "jsem xenofob?"  http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Ing-Bohuslav-Chalupa-32344/clanek/Jsem-xenofob-64563
S pozdravem