Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.04.2016 14:36:45 - igri

objektivnost policie

Ti, co zcela poklidně protestovali proti prezidentovi, si police pozvala na kobereček kvůli podání vysvětlení. Zasadíte se o to, aby si takto pozvala i čínské mávače, jejichž vyjádření názoru překračovalo hranice zákonu?! Máte pocit, že policie měří všem stejným metrem? A proč se všichni bojí Zemana?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.04.2016 11:15:22 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.Nejsem, ani jako poslanec, v takovém postavení, abych PČR stanovoval (určoval) čím se má či nemá zabývat. Pro úplnost - jsem součástí moci zákonodárné, nikoliv moci výkonné ani soudní. Takto je, dle ústavy, nastaven politický demokratický systém ČR.Jinou věcí je, že mohu - a také budu - prostřednictvím Výboru pro bezpečnost a Stálé komise PSP ČR pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů žádat souhrnnou zprávu o tom, jak PČR v dané věci konala a zda bylo či nebylo zaznamenáno porušení zákona, ať už se to týká kohokoliv a pokud zjištěné skutečnosti budou takového rázu, že vyvolají potřebu zvážit změnu legislativy, pak se tím budu samozřejmě zabývat.V této chvíli (zatím) nemám dostatek poznatků k tomu, abych se mohl objektivně a zásadně  vyjádřit k tomu, zda policie "měří všem stejným metrem".Ptáte se, proč se všichni bojí Zemana......předpokládám, že máte na mysli pana Zemana, respektive pana presidenta ČR Zemana. Nevím, kdo je to všichni. Já, kupříkladu, se pana prezidenta nebojím, tedy všichni určitě nejsou všichni. Nemohu tedy mluvit za ty, kteří se bojí. Osobně jsem přesvědčen, že v naší zemi se skutečně bát nemusíme, ani prezidenta, ani policie....A také si myslím, že je do značné míry vše věcí naší osobní odvahy a vůle "se nebát". Obecně se bohužel velmi často potkávám i s tím, že lidé nejsou ochotni obětovat své pohodlí, nejsou ochotni se dostatečně informovat a vybavit se potřebnými znalostmi a trochu se "poprat" za nápravu řady nešvarů, které nás obklopují....on se někdo jiný postará. A i když nesouhlasím s postojem druhého, nemusím být agresivní a sprostý...v kontextu s postavením prezidenta zastávám názor, že úřad prezidenta ČR si v každém případě zaslouží jistou dávku úcty a v komunikaci na toto téma i základní míru slušnosti....to jen na okraj.S pozdravem