Doktor Macek setřel exsoudkyni a vymyslel opatření proti zlodějnám

21.08.2012 18:18

„Šafářování“ veřejných prostředků a pokrytectví, jímž je tento zájem halen - to je dnešní téma blogera Miroslava Macka. A je jedno, zda politici honí popularitu bojem proti korupci, nebo v průvodech s homosexuály. Jde jim jen o co největší vliv.

Doktor Macek setřel exsoudkyni a vymyslel opatření proti zlodějnám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Macek se tentokrát pozastavuje nad slovy bývalé místopředsedkyně Ústavního soudu a aktuálně senátní kandidátky za Zelené Elišky Wagnerové. Ta podle něj „nabádá občanstvo, aby se postavilo proti špatnému šafářování s veřejnými prostředky. A nabízí hned krok číslo jedna: nový zákon o financování politických stran z dílny Zelených,“ popisuje Macek.

Následně prosí, aby už konečně někdo těmto neustálým věrozvěstům vysvětlil, že jedinou skutečně účinnou metodou je maximální redukce přerozdělování a ponechání peněz lidem, kteří je dokáží utratit podle vlastního uvážení.

„Nebo se snad paní Wagnerová domnívá, že i v takovém případě nahází lidé Rathovi do krabice od vína miliony?“ provokuje doktor Macek. Obává se však, že tito věrozvěsti tak naivní nejsou, právě naopak. Veškeré sliby totiž používají jen k tomu, aby se dostali k moci a následně mohli veřejné prostředky zase chvíli „šafářovat“ oni. A pro tento případ se jim bude neobyčejně hodit, když balík přerozdělovaných prostředků bude co největší.

Obdobné pokrytectví prý zažíváme, když se politici zviditelňují na „přehlídkách  tolerance“ typu Prague Pride. „Hle, zde si vykračuje Paroubek (NS-LEV21) s manželkou a psíkem. Zde zase debatují Liška (Zelení) a Šiklová (Pravda a Láska). A tady se usmívá prezidentský kandidát Dienstbier (ČSSD),“ popisuje Macek. Ti všichni tu prý vystavují na odiv sami sebe a nahánějí politické body.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…