KSČM hájí masové vrahy, udeřil občan na rudého poslance. Toto následovalo

13.02.2013 12:21 | Zprávy

KSČM se distancuje od komunistického režimu, který ignoroval vůli občanů a neumožňoval jim podílet se na chodu společnosti. Toto prý hlásá stabilně už od roku 1990, kdy vznikla. Napsal to místopředseda strany Jiří Dolejš v odpovědi na dotaz čtenáře, který mu podsouval dědictví Lenina a Gottwalda.

KSČM hájí masové vrahy, udeřil občan na rudého poslance. Toto následovalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Poslanec KSČM Jiří Dolejš dostal od čtenáře serveru ParlamentníListy.cz velmi rozhořčený dotaz. Čtenář se jej vyptával, zda se nestydí za svou stranu, hrdě se hlásící k odkazu masových vrahů Stalina, Lenina a Gottwalda. Poté následoval dotaz, jak je možné, že v demokratickém státě může existovat protiústavní a protizákonná strana.

Dolejš rozhořčenému čtenáři na svém profilu vysvětloval, že KSČM se distancovala od zneužívání moci minulým režimem. „Demokracie a parlamentarismus je pro KSČM klíčová hodnota,“ ujišťoval. Podle něj ani státní orgány na KSČM neshledaly ani v nejmenším nic neústavního.

Celá odpověď ZDE

Následně zdůraznil, že KSČM vznikla až v březnu roku 1990 a s předchozím režimem nemá nic společného. Následně ocitoval ze stranického programu, který se s komunistickým režimem již od roku 1990 vypořádává jasně:

„Porážku a zhroucení socialismu stalinsko-brežněvovského typu pochopila především jako důsledek faktického opuštění socialistických a komunistických myšlenek, neschopnosti hledat a prosazovat vlastní cesty postupu a umožnit všem občanům, aby se na tomto procesu skutečně podíleli,“ cituje ze stranického programu.

Toto jednoznačné prohlášení je prý jen jedním z mnoha důkazů, že KSČM se od praxe komunistického režimu distancuje. A stejné důkazy lze prý najít i v každodenním chování zastupitelů KSČM na všech úrovních. „Doporučuji držet se faktů a ne propagandistického balastu,“ vzkazuje Dolejš čtenáři závěrem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

členství v EU

Dobrý den, jestli vás chápu dobře, tak jste před 20 lety byl pro vstup do EU, ale teď z ní chcete vystoupit. Co vás nejvíc zklamalo? A jestli tehdy byl podle vás náš vstup do EU nevyhnutelný, není i teď naše setrvání v ní nevyhnutelné? Protože EU asi ještě min nějaký čas existovat bude, a otázkou je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…