Senátor Doubrava: Všichni víme, jak kdysi církev k majetkům přišla

11.02.2013 20:12

Senátor za Severočechy.cz Jaroslav Doubrava je jedním z těch, kdo podepsali ústavní stížnost na církevní restituce. Podle něj totiž nejde o vyrovnání se s církvemi, ale megatunel na majetek občanů.

Senátor Doubrava: Všichni víme, jak kdysi církev k majetkům přišla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

„Ústavní stížnost jsem podepsal dokonce několika subjektům podávající jí. Považuji ji za sprosté rozkrádání majetku nás všech. Za něco, co není vyrovnáním se s církvemi, ale megatunel na majetek občanů ‚naší‘ země,“ odpověděl Jaroslav Doubrava na otázku čtenáře ParlamentníchListů.cz.

Sám je totiž pro, aby bylo jasně prokázáno, že církvím majetek patřil. „Ať je církvím vrácen majetek, pokud prokáží, že jim patřil, tak, jako to museli udělat všichni ostatní restituenti. Samozřejmě nám jde o to, aby zákon v této podobě byl zrušen a přijal se spravedlivý. I když co je spravedlivé ve vztahu k církvi. Vždyť víme, jak k majetkům přišla,“ poznamenává senátor.

A ohrazuje se vůči čtenáři, který kritizuje jeho a ostatní členy Parlamentu za to, že nejsou schopni se dohodnout před sestavením zákona. Aroganci prý neprojevuje Senát, ale spíše poslanci. „Ti přijímají zákony bez ohledu na názory opozice, a navíc mají možnost přehlasovat závěry Senátu a do právního systému pouštět taková zvěrstva, jako je právě Zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi, reforma důchodového systému, daňové zákony atd. Ta arogance moci jim i brání v jakékoli diskusi a ochotě ke kompromisu,“ vysvětluje Doubrava.

V Senátu je za politické sdružení Severočeši.cz, do roku 2010 byl členem KSČM.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…